torsdag 16. november 2017

Vektøkning mensen

Søk Vektøkning I Overgangsalderen. Et raskt søk på Felleskatalogen viser at det er meldt om vektøkning ved bruk av over 5medisiner i Norge. Ja, jeg går opp 1-kg ved mensen. Men det er jo bare vann, så det plager meg ikke. Da spiser jeg heller en sjokolade ved mensen med god samvittighet og trygg forvissning om at jeg går ned et par kilo om et par dager.


Vektøkning mensen

Mange kan også oppleve en murring nederst i magen før menstruasjonen starter, eller en liten vektøkning. Sistnevnte er væske som samler seg opp før mensen og som forsvinner igjen når mensen starter, sier helsesøster i Bydel Sagene, Helle Paulik. Les også: Nyttige fakta om mensen. I forrige uke veide jeg kilo.


Da jeg veide meg i morges veide jeg kilo og fikk akkurat mensen. Jeg er litt bekymret, har hatt som mål å ikke veie mer enn kilo, og nå har jeg hele kilo som må bort! Har dette noen sammenheng?


Hvilket jeg vet går over om en uke. Mensen og vektøkning Lavkarbo generelt. Jeg vet ikke om det er mer enn vann, men jeg reagerer slik også.


Nå før helga begynte magen å ese ut og jeg så rett og slett gravid ut. Kan migrene til dager før mensen kommer og migrene midt i syklusen tyde på kluss i hormonene? Migrene kan være hormonelt utløst, men migreneanfall er i seg selv ikke et symptom på hormonforstyrrelser, vanligvis.


Vektøkning mensen

Noen har det i opptil dager, og da gjerne sammen med andre klassiske symptomer som brystømhet, vektøkning , økt apetitt, irritabilitet, tretthet, angst og depresjon, sier Fremming. Steier støtter dette. Hos de fleste kvinner er menstruasjonen nokså regelmessig. Den kommer med til dagers mellomrom, men mellomrommene kan variere med noen dager fra gang til gang.


Vet at kroppen tar opp vann og at det er normalt å gå opp et par kilo, men kg da. Tror jeg får dra å kjøpe vanndrivende te. Føler meg som en hvalross her jeg sitter. Er grønn te vanndrivende? En hormonell forstyrrelse kan gi plager som vektøkning ,. Datteren min har kun hatt mensen seks-sju ganger i hele sitt liv, og hun sliter med humørsvigninger og angst.


Fullt utviklet preges sykdomsbildet av tiltaksløshet, treghet i bevegelser og trege mentale funksjoner, manglende toleranse for kulde (fryser lett), muskelsmerter, leddsmerter, økt søvnbehov, vektøkning (sjelden mer enn 2-kg), forstoppelse, svimmelhet, prikkinger i huden (særlig i hender), menstruasjonsforstyrrelse, håravfall, hes stemme. Kreft: Som oftest gir dette ikke bare økt blødningsmengde eller blødningsvarighet, men også uregelmessig syklus. Kreft er vanligst omkring klimakteriet, altså den tiden man slutter å få menstruasjoner. Vektøkning var i grunnen ønsket pga fravær av menstruasjon, men dette er en vekt jeg er komfortabel med og vil helst ikke legge på meg enda mer. Jeg har ikke endret kostholdet det siste halve året.


Du bør fortelle legen om du har andre plager i tillegg, som for eksempel smerter, vekttap, vektøkning og slapphet. Man kan ha unormal blødning tidlig i svangerskapet, og noen kan ha blødning i forbindelse med svangerskap utenfor livmoren. Da vil man normalt ha smerter og oppfylling på en side ved gynekologisk undersøkelse.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg