tirsdag 7. november 2017

Bake laks i ovn

Vi har oppskriften. Bruker du porsjonsstykker av laks , bør de andre råvarene være kuttet i mindre biter. Raske retter med laks : Se våre oppskrifter. Ferdig på minutter. På en temperatur på 1°C vil laksefiletbitene være klare etter ca.


Noen foretrekker ovnsbakt laks med en rå kjerne, andre ønsker den akkurat gjennomstekt. Slik baker du laks i ovnen. En av mine favorittretter er laks eller ørret bakt i ovnen. Smør stekeformen med olivenolje. Skjær fiskefiletene i passe stykker, behold skinnet på.


Legg fiskestykkene med skinnsida ned i formen. Krydre med ferkskvernet pepper over. Ha gjerne litt presset sitron.


Baker du fisken i stekeovnen kan du raskt tilberede mat til mange, med et flott resultat. Få tipsene til hvordan du tilbereder ovnsbakt SALMA. Middagspai med laks og spinat.


Pai er perfekt om du har grønnsaker du vil bruke opp, fordi det meste passer i en pai. Den andre varianten på lista er også superenkel. Ovnsbakt laks er enkelt. Det er bare å skive opp litt sitron og appelsin og legge på litt rosmarin.


Du kan selvsagt bruke tørket rosmarin også. Superkokk Bent Stiansen står for den siste varianten. Det er i utgangspunktet en ørret, men den kan byttes ut med laks. Her er en herlig oppskrift med laks som passer like godt på et festbord som til.


Det er praktisk å bake en hel laksefilet i ovn når det serveres til mange. Saftig laks i ovn servert med grønne grønnsaker og ris smaker godt i en travel hverdag. Kristine Moen Lippard 05.


Bake laks i ovn

Prøv denne oppskriften! Husk da å oppbevare laksepakkene kjølig i kjøleskapet fram til du skal ha. Med mange gjester rundt middagsbordet, er hel laks i ovn en super måte å tilberede laks på. Ikke bare ser det flott ut, men fiskekjøttet holder seg også saftig og godt når laksen bakes med skinnet på. I denne oppskriften kan du også bruke hel ørret.


Scroll to category content. Laks og grønnsaker i ovn. Dette er en enkel oppskrift som fort blir en favoritt. Mens fisken godgjør seg i stekeovnen har du tid.


Legg laksen på et stort stykke aluminiumsfolie, smør innsiden med litt smør, dryss med salt og pepper og fyll med skivet løk, laurbærblad og fersk estragon. Lag gjerne en stor, da den er like god dagen etter! Hvordan bake en hel ørret i stekeovnen Her viser Marit deg hvordan du baker en hel ørret i ovnen.


Jeg tror de fleste som har vokst opp med norske mattradisjoner liker og er vant til at fidsken er godt gjennomstekt. Sikkert gamle fordommer, men all fisk, kylling og svin skal være stekt helt gjennom. Biff derimot, er noe annet, og til dels lam.


Bake laks i ovn

Men uansett er foliebaking i ovn utrolig lettvint og god mat so alltid faller i smak. Selv om denne oppskriften med laks er svært så hurtiglaget, har den mye god smak. Dette kommer alle rundt bordet til å sette pris på. Bakt potet er så enkelt og så godt, og kan fylles med alt ditt hjerte begjærer. Stort enklere enn dette blir det ikke!


Frisk smak av appelsin og søte rotgrønnsaker gjør denne lakseretten til en vinner. Gulrot, purre og squash kan gjerne byttes ut med dine favorittgrønnsaker. Bruk gjerne frosne, hvis du foretrekker det. Stekes i ovnen i cirka minutter. Varm stekeovnen til 2ºC.


Rens og skyll ørreten godt, ta ut gjellene og fjern rester av blodranden. Klipp bort det ytterste av halen og finnene, men behold.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg