onsdag 15. november 2017

Romantisk dikt

Har du skrevet et romantisk kjærlighetsdikt, som du har lyst til å dele på denne siden? Da må du gjerne tipse oss ved å bruke kommentarfeltet nedenfor. Jeg er en jente på år og jeg elsker kjæresten min utrolig mye så jeg ville prøve meg på og skrive dikt :3. Jeg elsker deg, du er søt og snill. Du er vill av kjærlighet.


Jeg kunne ikke dratt fra deg fordi den du er gjør meg spesiell.

Det romantisk individ er ofte en outlaw, og kan også gli over mot det demoniske, den som bryter absolutt alle regler. John Miltons Satan ble dyrket av romantikerne, det samme ble opprørere som den greske sagnhelten Promethevs , som stjal ilden fra gudene og bibelens Kain , som slo i hjel broren sin Abel. Men ellers var det få likheter i diktningen deres. Denne forskjellen gjenspeiler seg også i formen på dikta.


Håper at leserne også kan bidra med fine bryllupsdikt – eller dikt som passer til bryllup, brudepar. Jeg personlig synes det er fint å ha med et dikt i seremonien. Det finnes utrolig mange fine dikt å ta av som passer, kanskje til stedet bryllupet holdes, til brudeparet, eller måten feks de møttes på.


Men til min store skrekk og ergrelse viste det seg i dag at arbeidet var omtrent forgjeves, da hele posten var sporløst forsvunnet. Enkelte komponister skrev endog egne tekster som de la til grunn for sin musikk.

Det ble også nokså vanlig å gi verkene poetiske navn som henspilte på noe utenfor musikken, jf. Her har vi samlet flere forslag til dikt som kan passe til brudeparet. Dersom du heller ønsker å skrive en kort tekst til bryllupskortet, kan du finne dette på denne siden: Tekst til bryllupskortet. En dag du vet at kjæresten din må jobbe overti fyll en boks med godsaker du vet han elsker og klistre et rødt kors utenpå boksen.


Dikt til brudeparet – av 27. Hovedtrekk ved romantikken Man kan si at romantikken la vekt på fantasi, følelser, natur og folkeliv. Diktene skulle vokse frem som en blomst. Trenger du et godt sitat?


I romantikken skulle man ikke dikte etter et mønster. Dette diktet har jeg laget selv, og kommer til å bruke i min tale: Til én spesiell (min kjære) Alt som er godt det gror inni meg, hver eneste gang jeg tenker på deg. Jeg ønsker at du bare skal være min. Jeg vil at du skal vite at det finnes noen her, som elsker alt det vakre du er.


På denne siden vil jeg legge ut dikt jeg har brukt i vielser. En unitarvielse kan være så mangt – noen ønsker et religiøst innhol andre ikke – og det finnes dikt som passer alle slags vielser, og alle slags par. Med en dikt om kärlek kan du visa vad du känner för den du älskar, oavsett om det är känslor som innehåller kärlek, längtan eller kärlek. Nedan finns tips på olika teman som du kan skriva om och låt dig inspireras av romantiska kärleksdikter som berör och prova att skriva en egen kärleksdikt som du har chans att få publicerad i Krama Mig´s diktsamling.


Diktet er skrevet i høystil, og består av mange høytidlige og noe uvanlige ord hvis man ser på det med dagens kritiske øyne, men i forfatterens samti så var nok dette mer vanlig, et normalt dikt i romantisk stil. Temaet i diktet er et sterkt ønske om å slippe å dø.

I sin ungdom studerte han ved Bergen katedralskole, en skole han hadde lite til overs for. Welhaven ble født i Bergen, og hans far var var en pastor. Det eneste han hadde interesse for på skolen var Norsk-faget og norsklæreren Lyder Sagen, og diktene hans er i stor grad inspirert av denne læreren.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg