mandag 31. oktober 2016

Steketid brød

Steketid brød

Godt nybakt brød eller rundstykker dufter himmelsk, la deg friste her. Topp med gule og sorte sesamfrø. Se oppskriften her. Deilig rett på 1-2-3! Ekstra godt med rosiner.


Steketid brød

Er ute etter gode tips ang. Del deigen i 2-emner og form til brød. Legg brødene i smurte former eller i bakepapirkledt langpanne med litt bakepapir mellom hvert brød. Deigen kan også formes til runde brød og legges i godt melete kurver. Dekk brødene med et kjøkkenklede og la etterheve ca.


Pluss mel, vann, salt og gjær, naturligvis. Hva er den vanligste feilen folk gjør når de skal bake brød ? De har for dårlig tid. Hvis du lager eltefrie brød , må du la deigen hvile lenge nok. Ferdigstekt brød skal gi en hul lyd når du kakker på det, eller enda bedre: Bruk steketermometer så er du helt sikker.


Brødet er ferdig med perfekt skorpe når termometeret viser grader. Stek brødene på nederste rille. Får du en hul ly er brødet ferdig. Steker du brød samtidig, bruker du varmluft og 1grader. Du trenger ikke å doble gjærmengden selv om du dobler resten av oppskriften.


Veldig grove brød eller rugbrød stekes på ned mot 1– 1°C. Generelt gjelder: fint bakverk høy temperatur, og grove ting lavere temperatur. Småvarer som rundstykker og lignende er ferdig etter ca. Jeg kan lage det på kvelden hvilken som helst dag uten at det tar mye tid. Vi har ferskt og godt brød nesten hver dag (det varer som regel dager), og er det noe spesielt har jeg igjen stor glede av å bake “avanserte” brød , eller herlige hvetedeiger.


Steketid brød

Over- og undervarme er det klassiske bakeprogrammet, og vanligst å bruke til brød , boller og kaker. Overvarme egner seg spesielt til former, gratenger og retter som skal bli gyllenbrune og fine på toppen. Men vær forsiktig og pass på slik at det ikke blir brent på toppen. Dette er et saftig og velsmakende italiensk brød som inneholder rikelige mengder med god olivenolje. Litt flaksalt og rosmarin på toppen gjør at det smaker himmelsk.


Det blir brød i 2L form. Passer perfekt som tilbehør til annen mat og egner seg supert som nistebrød. Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Digital timer med store og tydelig tall.


Steketid brød

Sier tydelig ifra når tiden er over. Brødet avkjøles uten å dekkes til, da beholder det den sprø skorpen. Hjertebrød” Med såpass mye grovt mel, helkorn og kli i deigen skulle dette bli et brød som kan hjelpe til å få skikk på fordøyelsen. Brødet er mettende og godt på smak, og vil forsvare sin plass som frokost- og matpakkebrød. Bakeriet i Lom står bak denne oppskriften som viser deg trinn for trinn hvordan du lager gode grovbrød.


Hvert år selges tusenvis av brød over disken i det koselige Bakeriet i Lom. Nå deler vi Morten Schakendas gode oppskrift med deg. Av denne oppskriften får du enten små eller store brød. Ingen av brødene imponerer veldig.


Store eltemaskiner knar søte og salte deiger sammen til en seig masse. Kardemommelukta river i nesa, magen rumler av den deilige lukta av nybakt brød. Spar på væske i stedet for melet. Steketid : minutter i form, og i går tok jeg brødet ut av formen og stekte videre i minutter.


Har du noen tips på hvor mye lenger de bør stå i stekeovn? Brød i langpanne betyr å bake fire grovbrød samtidig. Putt langpannebrødene av grov rug og hvete i frysen, så får du alltid fersk brød til hverdagen.


Hjemmebakt loff kan spises som den er med litt godt smør og pålegg. Loffen egner seg også godt som tilbehør til supper og gryter. Form gjerne loffen som en flette om du vil, eller lag deilige små horn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg