tirsdag 18. oktober 2016

Gravid styrketrening

Rask og trygg leveranse. Nettbutikken for deg som trener. Klær og utstyr til styrketrening. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme.

Styrketrening er intet unntak, og det kan du gå rett på uten oppvarming. Ikke la deg stoppe om du ikke har tid til oppvarming, sier Jill Jahrmann, fysioterapeut og treningsinstruktør til. Likevel viser det seg at mange kvinner legger treningen på hylla når de blir gravide , fordi de tror det medfører komplikasjoner. Treningsøvelser gravid Slik trener du styrketrening som gravid Klart du kan trene styrketrening i svangerskapet.


Tilrettelegging av treningen bør derfor skje ut fra ditt utgangspunkt. Når du er gravid , er det spesielt viktig å trene bekkenbunnsmusklene, magemusklene og musklene i ryggen. Sterke ben, rygg- og magemuskler kan motvirke korsryggsmerter.

Du kan gjerne drive styrketrening med lette vekter eller trenings-apparater, selv om du ikke har gjort det tidligere. I denne perioden er det lurt om du som tidligere (og frem til nå) har vært aktiv, å ta en evaluering av treningen din. Treningen består i både motstandstrening (vektløfting) og bøyeøvelser. Fordi leddbånd blir slappere i svangerskapet, bør den enkelte gravide tilpasse bøyeøvelser i forhold til sin situasjon. Men, har man ikke trent styrke før graviditeten er det ingenting i veien for å begynne med det etter kul på magen.


Anbefalingene er å ikke trene ikke for tungt. Moderat styrketrening , særlig for muskler i rygg og mage, er bra. Du kan trene med lette vekter, men unngå øvelser som medfører kraftig økning av buktrykket, for eksempel tung benkpress. Når du løfter, bøy i knær og hofter og hold det du løfter rett foran deg og tett inntil kroppen.


Myndighetene anbefaler alle gravide med et ukomplisert svangerskap til å trene minimum minutter med kondisjon om dagen dager i uken. I tillegg anbefales alle med normale svangerskap til å bedrive styrketrening. Også de som ikke har trent dette tidligere.


Endelig, her kommer treningsinnlegget for deg som er gravid ! Gravide som er vant til å trene, kan fortsette med samme trening som før svangerskapet. Noen justeringer må gravide likevel gjøre.

På helsedirektoratet. Tren høyre og venstre side like mye. Ryggtrening er spesielt viktig nå som du er gravid. Den økende tyngden på magen kan sterke ryggmuskler til en viss grad holde mer i sjakk, slik at man får mindre ryggsmerter.


Mange tror at man må kutte ut å trene magen når man er gravid. Les mer her om magetrening for gravide. Samtidig tror mange at de må ta skikkelig i, hvis de skal trene.


Du trenger ikke løpe for å holde deg i form. Lett styrketrening , gange, svømming og sykling er bra, sier Owe. Gravide blir usikre og utrygge. Jeg har gjort et forskningsprosjekt på gravide og trening, og mange blir overrasket over hvor mye de faktisk kan gjøre. Det er ikke riktig!


Velmenende bestemødre og noe helsepersonell sier kanskje at gravide bør ta det med ro og ruge. Hun har lange erfaring med behandling og oppfølging av gravide , og vet – som trebarnsmor – hva hun snakker om. Da særlig med styrketrening. Men det er et poeng å tilrettelegge treningen, og å finne gode alternative øvelser når magen blir i veien. Jeg er ny på forumet og testet nettopp positivt på test.


Er litt over uker. Lurer på om noen av dere jenter bedriver styrketrening ? Jeg har trent relativt hard styrketrening til nå (mye baseløft og lignende), og er litt usikker på hvordan jeg skal fortsette fremover. Hun vil oppfordre gravid kvinner til å gi seg selv ro til å nyte det at man har skapt et nytt liv.


Kanskje betyr det at man unner seg en liten sjokolade, men man bør også gå en tur eller være fysisk aktiv på andre måter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg