tirsdag 25. oktober 2016

Sopp på penishode

Tar tetracyclin nå for kviser. Canasten krem fungerer ikke. Hei, og takk for spørsmål Det er sjelden at gutter får sopp på penis, så hva er det som får deg til å tro at du har fått det?


Balanitt er betennelse, inflammasjon, av glans penis. Tilstanden omfatter både forhuden, preputiet, og penishodet (glans). Den vanligste plagen ved sopp i underlivet er endret utflod fra skjeden. Soppinfeksjonen er vanligvis lett å bli kvitt, men hos enkelte kvinner kommer den stadig tilbake. Du kan også kjenne kløe og sårhet.


Er soi-prøvene negative, har pasienten sannsynligvis balanitt med sopp i hud på grunn av soppvaginitt hos partner eller overdreven hygiene. Eksem eller annen hudsykdom må vurderes i forhold til mer generelle hudsymptomer. Ved langvarige plager og negative laboratorieprø- ver, må hudsykdom overveies.


Alle pasientinformasjonene er basert på artikler skrevet for leger i Norsk Elektronisk Legehåndbok (NEL) og forfattet av NEL-redaksjonens leger, med mindre annet er oppgitt. Det er sjeldent at sopp fra skjeden smitter til partneren, og partner uten symptomer trenger ingen behandling. Symptomer på soppinfeksjon hos menn er kløe og rødt utslett under forhuden på penis som også kan spre seg til lysken. Dersom dette er vondt så har du nok fått en balanitt (betennelse) i tillegg. Noen har også kommet i mål med øyesalve (kloramfenikol).


Dersom penishuden har blitt hvitlig og fortykket må det sterk kortison til og resept fra lege. Sopp kan forrsake infeksjon p og rundt penis. Sprsml: Min snn p snart r har problem med liten penis som ikke har. Selv om candida ikke anses som seksuelt overfrt, s kan enkelte menn f sopp p penis etter sex med en dame som har candida.


Go men ikke overdreven hygiene er viktig. Sopp i underlivet - Leger tenker vanligvis ikke p sopp i underlivet som en seksuelt overfrbar infeksjon, men noen menn kan f utslett p penis etter sex med en kvinne som har. Har ikke kle eller noe men er sanne hvite prikker bak penishode hva kan det vre?


Slike plager kan også ses i forbindelse med en soppinfeksjon. Sopp regnes ikke som en seksuelt overførbar infeksjon, men om du for eksempel har sex med ei jente som har soppinfeksjon, er det vanlig at det merkes på penis etterpå ved at det blir røde små prikker, klør og etter hvert flasser. Om den reseptfrie behandlingen ikke virker, er en engangsdose Diflucan ( på resept) effektiv mot sopp. Hvis symptomene ikke avtar i løpet av noen dager, bør man bli undersøkt av lege. Antibiotika, diabetes og p-piller kan forverre.


Noen kvinner er ekstra plaget med sopp etter menstruasjonen. Sopp trenger absolutt ikke handle om dårlig hygiene. Det kan like gjerne være at man vasker seg for mye, eller med feil såpe.


Det kan være kosthol syntetisk undertøy, kjønnssykdommer (ja, det er derfor det er anbefalt å gå til legen hvis man har sopp , for selv om behandlingen er reseptfri, så kan det ligge andre sykdommer (feks klamydia) bak). Jeg trur jeg har sopp på penisen. Er redd for å si det til mamma ! Kan jeg gå på apoteket å prøve Canesten?


Eller går det ann å bestille time hos fastlegen uten at foreldrene får vite det ? I morgen er apoteket åpent igjen og jeg kan kjøpe for eksempel canesten. I den siste tiden har jeg blitt veldig tørr på penishodet og på innsiden av forhuden slik at jeg flasser av hud. Verre blir det når penis utsettes for vann ved f. Som resultat virker også penishodet veldig blek i slapp tilstand. Jeg har et litt rart problem.


Ringorm, overflatisk soppinfeksjon i hu hår eller negler, forårsaket av en dermatofytt ( sopp som lever på keratinholdig vev). Det er tre aktuelle slekter, som hver inneholder flere forskjellige arter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg