mandag 24. oktober 2016

Navnet betyr

HVA BETYR NAVNET DITT? I dag er det vel de færreste i vår kultur som tar hensyn til hva navnet betyr , hvis de i det hele tatt tenker over at navn har eller har hatt en betydning, sier Gudlaug Nedrelid. Hun er professor ved Institutt for nordisk og mediefag ved Universitetet i Agder.


Forklaring: Jentenavnet kommer fra Layla, som er et arabisk navn som betyr natt. Vet du hva navnet ditt betyr , og hvor det kommer fra?

Og passer det til din personlighet? Navnet mitt har to opprinnelser, og betyr to ting. Det ene er gælisk og betyr Irlan og den andre opprinnelsen er gresk, og betyr fred. Tenker litt at fred er et ord som passer godt for meg, da jeg er den m. Finn ut hva ditt navn betyr her.


Mitt navn betyr liten, ydmyk. Kommer fra det norrøne navnet Páll, en form av Paulus.

Pål i Norge, og de fleste er omtrent like gamle. Fornavn,guttenavn, jentenavn, hva betyr navnene ? Hva kan du bruke databasen til? Finne betydningen av så godt som alle navn - Finne ut hvor navnet kommer fra - Finne. Sjekk hva navnet ditt betyr Nå får du enda bedre inspirasjon til å velge riktig navn til barnet ditt.


Kasper er et nordisk, nederlandsk og polsk mannsnavn av persisk opprinnelse som kan bety skatteinnkrever eller skattemester. Kaspar, Kacper, Casper, Caspar og Gaspar er andre former av navnet. Pikenavn eller jentenavn kan på norsk bety enten navn som vanligvis blir gitt jenter eller det etternavnet kvinnen hadde før hun ble gift og overtok mannens etternavn. Samiske navn Navn på samisk er bygd opp annerledes enn på norsk. Patronymikon kommer først, ikke sist som i tradisjonen lenger sør.


Når det er sagt, er det mange som nok ikke en gang vet navnet på landet deres betyr. Med mindre du er fra USA, har de fleste land navn som er ganske rare, noe som får oss til å gå tilbake gjennom historien for å finne den sanne oversettelsen. Norrøne navn Liste over norrøne kvinnenavn Liste over norrøne mannsnavn Tilbake til den alfabetiske oversikten. Som foreksempel betyr Linda vakker, og David betyr å være elsket.


Du vet kanskje hva ditt eget navn betyr , men det kan være artig å kikke i navnelister for å se etter venner eller familiemedlemmers navn.

Denne teorien ser Norge- navnet i sammenheng med gammelnorsk nór ’smalt vassdrag, sund’ og engelsk narrow. Jeg skal i kveld tale om det navn som er over alle andre navn nemlig navnet Jesus. Jeg heter Åge Martin som betyr liten, modig stamfar. Leter du etter et norrønt navn til en jente?


Da har du kommet til riktig sted! På denne siden finner du en alfabetisk oversikt over en rekke norrøne kvinnenavn. Få hjelp til å finne det perfekte navnet til den fine lille nye.


Her kan du søke – åpent og i flere kategorier – og lagre favorittnavnene dine i en personlig liste. Logg deg inn eller registrer deg for å lage egne navnelister.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg