fredag 7. oktober 2016

Når er det høstferie

Når er det høstferie

Når er høstjevndøgn? Hvem bestemmer når det er høstferie ? Det er Fylkesmannen som fastsetter når det skal være høstferie , og skoleruta vedtas endelig høsten før skoleåret begynner. Regionreformen fører til at vi får ny inndeling for mange fylkeskommuner fra 1. Oversikt over når det er høstferie , eller potetferie som den opprinnelig het, rundt om i Norges land. Kommunene har selv rett til å velge bort eller gjør endringer i høstferiens varighet. Planleggingsdager står ikke oppført som egne fridager i kalenderen, men er allerede inkludert i fridagene og feriene i listen.


Alle barne- og ungdomsskoler har fri på valgdagen 9. Her finner du datoer for skolens påskeferie og alle helligdagene i den stille uka. Visste du at datoen for påske henger sammen med fullmånen og vårjevndøgn? Høstferien er en uke lang skoleferie som regel i oktober, i uke eller 4 avhengig av fylke. I Nord-Norge har de fri bare to-tre dager. Vel, fortell det til de som krever ord i topic Noen som har datoer til høstferie rundt om kring da?


Kommer an på hvor man bor i landet. På østlandet er det alltid i uke 40. Der funker det på samme måte som i Norge, ulike tider etter hvor i Sverige det er.


Det kommer vel an på når potetene er klare for høsting i de ulike landsdelene, sånn fra gammelt av. Skoleruta viser alle ferie- og fridager, inkludert planleggingsdager. Det vedtok fellesnemnda for Viken fylkeskommune på sitt møte 2. Vedtaket var enstemmig. Det er fylkesmannen i hvert fylke som avgjør når det skal være vinterferie. Ferien er normalt på en uke.


Hordaland har slått den samme med påskeferien og dermed forskjøvet den til 29. Finn den perfekte Høstferie med halvpensjon. Super pris, det finnes ikke bedre! Book ditt opphold i dag og spar penger - Se våre tilbud her!


Når er det høstferie

Vi har samlet spennende tips til hva du kan gjøre i eget land i høstferien. At vi har høstferie nå er rett og slett et kompromiss mellom pedagogene, som vil ha en senere ferie,. Byen blir enda vakrere om høsten og får en mer gyllen glød – og ikke bare når det er solnedgang. Besøk parken Villa Borgehse i sentrum – ja, vi vet at trærne skifter farge andre steder også, men det er noe ekstra i atmosfæren når du spaserer gjennom parkene i sjarmerende Italia. Vær også obs på at det i noen tilfeller kan bli dyrere totalt sett å reise i uken, fordi hotellovernattinger er billigere i helgen, når det er få forretningsreisende.


Der det er flere flytilbud til en destinasjon vil du som oftest få lavere pris på flyvningene som går tidlig eller sent. De siste årene (har nylig bikka 30) har jeg blitt så voldtsomt oppblåst ved mens. Dagene rett før og 1-dager rundt mens. Magen blir så stor og stinn som ei tromme at jeg knapt får jobb-uniformen på meg, og det gjør. Noen av dere som har unger i skolealder som veit når høstferien er rundtom i landet?


Når er det høstferie

Har ikke barne-, ungdoms- og andre skoler høstferie samtidig? Det funka liksom ikke at gubben har høstferie fra høyskolen i uke når englebarnet har høstferie uke 40. I Nordlan Troms og Finnmark skal man legge om fra piggdekk til sommerdekk fra og med 1. I resten av Norge skal man bytte første mandag etter 2. NB: Skal du på fjellet eller et sted hvor forholdene gjør det nødvendig er det lov å sette på piggdekk både før og etter datoene over. Det er dumt å vente, for da kan prisen være endret eller billetten borte.


De billigste billettene går først, og det er dessverre ikke sånn at det blir billigere jo nærmere avreise man kommer, snarere tvert i mot, sier Andresen. Hos Berg-Hansen mener de at det generelt er billigst når billettene legges ut.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg