tirsdag 4. oktober 2016

Barne og ungdomsarbeider lærling

Barne og ungdomsarbeider lærling

Som barne - og ungdomsarbeider planlegger, tilrettelegger og gjennomfører du ulike pedagogiske tilbud for barn og ungdom for å stimulere til vekst og utvikling. Barne - og ungdomsarbeideren tilrettelegger og velger hensiktsmessige pedagogiske metoder i arbeid med barn og unge – år. En praktisk tilnærming til faget.


Arbeidet er med enkeltbarn eller i grupper i inne- og uteaktiviteter året rundt. Følger du den normale modellen med år opplæring i skole, og år i arbeid vil du lønnes som en fagarbeider. Dette tjener du som lærling.


Søk etter nye Lærling barne og ungdoms er-jobber. Godkjente arbeidstakere. Her får du en rask, enkel og kostnadsfri metode på å finne en jobb blant 19. En normal lærlingperiode består av opplæring og verdiskaping, altså jobbing. Det er selve jobben du skal få betalt for.


Barne og ungdomsarbeider lærling

Faget skal bidra til å utvikle barne - og ungdomsarbeidere som er tydelige rollemodeller. Om noen mnd skal jeg opp til fagprøve i barne - og ungdomsarbeiderfaget, så derfor lurer jeg litt på om noen her har vært igjennom det samme og har noen eksempel på fagprøver? Jobber på småtrinnet og SFO nå, og har jobbet på småbarnsavdeling i bhg tidligere, men blir nok.


Sentrale arbeidsoppgaver. Arbeidet foregår ute og inne, i grupper eller med den enkelte. Barne og ungdomsarbeideren kan arbeide i offentlig og privat virksomhet, dette inkluderer: Barnehage Fritidstilbud Skole Sfo. Opplæringen har en teoretisk og en praktisk del, med to år i. Fagbrevet blir læretidens største og eneste eksamen.


Den kan gjennomføres fra to måneder før sluttdato, og innen to måneder etter sluttdato. Alle fag og svenneprøver består av fire deler. Vi har svart på et spørsmål fra Fylkesmannen i Vestfold om krav til praksis i barne - og ungdomsarbeiderfaget.


Kunnskapsdepartementet har tidligere uttalt seg om denne problemstillingen, og har lagt til grunn at praksis i barnehage alene kan være tilstrekkelig for å gå opp til fagprøve i barne - og ungdomsarbeiderfaget. Resultat av kartleggingen viser at det er til dels stor variasjon mht. En barne - og ungdomsarbeider jobber med mange ulike pedagogiske tilbud for barn og ungdom.


Barne og ungdomsarbeider lærling

Eksempler kan være barnehager, barneparker, skoler, skolefritidsordninger, fritidsklubber, andre forebyggende tiltak både i privat og offentlig sektor. Opplæringsboka har skjemaer for planlegging, dokumentasjon og vurdering. Kvalitet i tjenestene skapes gjennom godt arbeidsmiljø og mangfold blant ansatte.


Om jobben som barne - og ungdomsarbeider. Målet er å veilede barn og unge til å ta ansvar for sitt eget liv. Du fremmer fellesskap og samhold i et miljø preget av lek, utforsking og læring. Ta kontakt med Lånekassen for mer detaljert informasjon.


Barne og ungdomsarbeider lærling

Som lærling har du rettigheter til lån og stipen og kan søke på vanlig måte. Andre rettigheter og plikter. Et godt arbeids- og læreforhold kan ikke alene reguleres av lover og regler.


Les hele læreplanen på udir.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg