torsdag 20. oktober 2016

Navn opprinnelse

I denne kategorien er kun navn med norrøn opprinnelse inkludert, det vil si navn med opprinnelse i perioden ca. Finn opprinnelsen til et etternavn. Hva vet du egentlig om ditt navn ? Finn den geografiske utbredelsen og betydningen av ditt navn ! Liste over kvinnenavn med norrøn opprinnelse er en liste over kvinnenavn som var brukt i norrøn tid.


Den trygge siden om svangerskap fødsel gravid gravide uke til uke termin jordmor spørsmål svar fødsel eggløsning assistert befruktning barnløshet bekkenløsning.

Et jentenavn av dansk opprinnelse. Sider i kategorien Navn med dansk opprinnelse Under vises av totalt sider som befinner seg i denne kategorien. Navn på viktige steder er naturligvis mer kjente enn navn på mindre viktige steder. Alle nordmenn over en viss alder vil være fortrolige med navn som Oslo, Bergen, Trondheim, Tromsø, Jotunheimen og Tana, mens lokale navn som Måge og Skutull i Hardanger eller det samiske Biertavárri i Troms er det langt færre som kjenner.


Svært mange navn har sin opprinnelse i Bibelen - andre blant de gamle greske guder. Om det er akkurat denne betydningen som får dagens foreldre til å velge som de gjør, er imidlertid heller tvilsomt. Inspirasjon fra andre land - Dette går i motebølger.


Et navn har ofte flere deler, men det er ofte en av delene som brukes i dagligtalen. Hvilket av disse navnene dette gjelder avhenger av forholdet mellom personene og graden av formalitet.

Navnet som brukes i dagligtalen kalles fornavn i Norge og Danmark, first name, given name eller Christian name i engelskspråklige områder. I hverdagen er dog navnet vårt noe vi sjelden tenker over. Alle navneopplysninger om betydning, statistikk og opprinnelse er hentet fra , Statistisk sentralbyrå, norskenavn.


Merk at navn ofte har flere betydninger avhengig av hvilken kultur barnet tilhører. Postert av admin on 3. Det kan være veldig nyttig å vite hvilken geografisk opprinnelse et etternavn har, da kan man søke fra en ny vinkel dersom man har kjørt seg fast. Det nye funnet ble beskrevet under navnet Homo floresiensis. Funnet av Homo floresiensis reiser en mengde spørsmål. Dialektformer og modernisering og gjenbruk av gamle navn – Dette er navn med opprinnelse i vikingtiden og middelalderen.


Navnene som ble brukt før kristne navn ble tatt i bruk. Vi deler navnene i to hovedgrupper – dialektformer og modernisering og gjenbruk av gamle navn , forklarer Utne. Sjekk ut opprinnelsen og betydningene til titusenvis etternavn. Søk hos milliarder individer.


Søk etternavnet til dine forfedre hos milliarder indekserte individer. For cirka milliarder år siden fant det sted en voldsom eksplosjon som frigjorde masse energi. Pga en annen diskusjon om navn her på forumet så lurer jeg på hvor navnet til forumbrukerne kommer fra.


Altså, det ordentlige navnets nasjonalitet, om dere skjønner. Det er forøvrig både mamma, pappa, mannen min og sønnen vår sitt også, og halve dobbeltnavnet til svigerfar. Her blir byens navn forklart som Loens os.

Opprinnelsen til navnet Oslo har vært omstridt. Byen lå ved utløpet av elven Alna, og dette er elvens egentlige navn. Stedsnavn er navn på geografiske lokaliteter (steder), som fjell, daler, elver, fjorder og andre terrengformasjoner (naturnavn), og navn på gårder, bosteder, teiger og andre lokaliteter som er preget av menneskelig virksomhet (kulturnavn).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg