onsdag 5. oktober 2016

Gravid uke 41

Gravid uke 41

Følg graviditeten uke for uke. Les hva som skjer med babyen i magen, og i mors kropp. Få gode tips til dere som skal bli foreldre hver uke i svangerskapet.


Etter at et egg har løsnet fra eggstokken og er befruktet, forflytter det seg langsomt gjennom egglederen til livmoren. Graviditet og fødsel involverer hele det kvinnelige forplantningssystemet, inklusive eggstokker, eggledere, livmor og skjede. I løpet av denne tiden begynner egget å dele seg inntil det har vokst til ca.


Egget kalles nå en blastocyst og implanterer seg i. Embryologien beregner fosterets alder ut fra tidspunktet egget blir befruktet av sædcellen. Befruktningen blir da dag én og lengden på et normalt svangerskap blir ca. På sykehuset bruker leger og jordmødre første dag i siste menstruasjon (Last Menstrual Perio LMP) som utgangspunkt når de teller svangerskapsuker. Se bilder av foster i ulike uker og få svar på de vanligste spørsmålene om din graviditet. Stoffer som er uskadelige for moren, kan skade fosterets utvikling.


Her finner du informasjon om graviditetens første, andre og tredje trimester. Fosterets utvikling 1. Uke Etter en vellykkede parring transporteres egget i egglederen, og celledeling begynner. Etter 8-dagar foster består av celler, også kalt morula stadiet, og på den størrelsen, vil det inn i livmoren. Celledelningen fortsetter i livmoren.


Utviklingen så langt har i all hovedsak gått på fosterets form, men med dette trinnet begynner også celledifferensieringen til de forskjellige kimlagene som gir opphav til forskjellige celletyper. Det indre laget gir opphav til endoderm. Råd til foreldrene om hva dere kan forvente dere, og tips til oppdragelsen. Hjerteanlegget begynner å slå i slutten av tredje uke. Tre sjikt av celler – som kalles det ytre, midtre og indre kimblad – danner utgangspunkt for de forskjellige organene.


Når du er gravi er det meningen at du skal gå opp i vekt. I lengdesnitt ser embryo ut som et triangel. Sidene består av ryggen, taket av rhombencephalon (4. ventrikkel).


Fremre del inkluderer hodet, basis av navlesnoren og den embryonale hale. Se også videoer av graviditetens første, andre og tredje semester og fosterets utvikling. Etter måneder er fosterets hjerne gjenkjennelige og intakt. Utviklingen av nerveceller og synapser fortsetter til slutten av femte svangerskapsmåned.


En nyfødt baby har kun av hjernen sin. Hjernen utvikler seg ved hjelp av ernæring og stimulering fra morens kropp. Man er et foster, fra ægcellens første deling efter befrugtningen, og indtil man fødes og begynder at tage næring til sig gennem mund og mave-tarm-kanalen. På våre sider fra uke til uke ligger det ennå flere av disse videoene, lagt inn på den uken som er tilpasset fosterets alder og mors graviditet.


Hos pattedyr betegnes fosteret som et embryon indtil det tidspunkt, hvor alle organer og legemet i hovedtræk har antaget sin endelige form. Her kan du finne akkurat din uke! Vil du se mer om befruktningen og den første tidlige organutviklingen har de mange fine videoer på dette også. KK er en del av Aller Media Hvorfor ser du denne annonsen. Basert på din tidligere aktivitet hos oss, vil du få annonser vi tror kan interessere deg.


Nettstedet du nå besøker blir i stor del finansiert av annonseinntekter. Nå har jeg skrevet om fosterets utvikling og nå skal jeg prøve å skrive om hvorfor barn kan bli født for tidlig. På internet fant jeg en side som det stod om at hvis du slanker deg før graviditeten kan du få for tidlig fødsel. Oligohydramnion er en alvorlig tilstand for fosteret, først og fremst fordi årsaken ofte er alvorlig. I tillegg til dette er det slik at hvis fosteret gjennom flere uker har for lite fostervann rundt seg, blir det hemmet i bevegelsene og kan få forkortning av muskler og mangelfull utvikling av lungefunksjonen.


Nedenfor finner du beskrivelse av de ulike stegene i utviklingen av et menneske – fra befruktning til fødsel. Av de tre kimbladene utvikles alle fosterets organsystemer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg