mandag 3. oktober 2016

Morsomme ord

De ferskeste innenriksnyhetene. Hold deg oppdatert med ABC Nyheter. Smil til verden, og du får en støvel i trynet. Smil igjen, og du har et nytt par!


Morsomme ord

Hva er det morsomste eller rareste ordet du vet på norsk? Morsomme ord på norsk. Vi stilte dette spørsmålet til Lingus medarbeidere og til våre studenter. I denne posten bringer vi noen av svarene vi fikk. Samler litt på morsomme og rare ord og uttrykk, så gjerne del hvis du har noen.


Fort gjort i en port med buksa bort! Ståkukblå, slingrefitte (lett på tråden) og ballespreng synes jeg er artige ord. En mann befinner seg utendørs i regnet uten lue, hette eller paraply, likevel blir ikke et hårstrå på hodet hans vått. Hvordan kan det ha seg?


Har du noen morsomme , eller merkelige ord og uttrykk som du har fanget opp på det stedet du bor eller kommer fra som du syntes er verdt å legge merke til? Fra Bergen kan jeg si Ka e tiss får meg til å humre lett. Dette betyr rett og slett, ka skjer?


Men vi har funnet en del morsomme visdomsord som er både vise og morsomme , ihvertfall nok til å humre av. Kanskje fordi vise ord ikke så ofte er til å le av. Nedenfor finner du et utvalg morsomme ordtak.


Morsomme ord

Alt var mye bedre før. I en verden som utvikler og moderniserer seg stadig raskere er det kanskje viktigere enn aldri før å sette av litt til å mimre og minnes det som en gang var. Bob Phillips Vi blir egentlig aldri voksne… Vi bare lærer oss hvordan vi skal opptre blant folk.


Et synonym er et ord som har samme eller liknende betydning som et annet ord. Det motsatte av et synonym er et antonym ( ord med motsatt betydning). Bruk av synonymer er med på å berike teksten og øker tekstens kvalitet. Ut av kofferten alle mann, ikke noe kinky!


Jeg har en liten fetisj. Altså, ikke betydningen av ordet som er morsom, men måten selve ordet høres ut. Artige og morsomme visdomsord er en sjeldenhet. Ordtak har en historisk tilstedeværelse i de fleste kulturer over hele verden, og kan gå flere tusen år i tid. Ordtak er ofte rådgivende, oppmuntrende eller humoristiske.


Trøndere er stort sett ikke så altfor vanskelig å forstå, men hvis de ønsker å være vanskelige,. Her finner du hundrevis av sitater, både inspirerende og morsomme sitater, ordtak, gullkorn og visdomsord. Vi har samlet gode sitater og ordtak fra hele verden, slik at du kan finne et nytt uttrykk som passer perfekt for din situasjon.


Morsomme ord

Vi har morsomme og artige sitater, kjærlighetssitater, ordtak om livet, ordtak om lykke og mye mer. Ord til bursdager Blogginnleggene mine som handler om ord om har jeg planer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg