mandag 10. oktober 2016

Hva regnes som feber

Save now at GigaPromo! Alle pasientinformasjonene er basert på artikler skrevet for leger i Norsk Elektronisk Legehåndbok (NEL) og forfattet av NEL-redaksjonens leger, med mindre annet er oppgitt. Du kan også føle deg svak, ha hodepine og muskelsmerter. Datteren min har nå 3i temp. Hun snørrer en del og hoster, men er ikke direkte syk.


Dagmammaen mener hun skal være hjemme i morgen uansett, jeg mener vi kan se det ann til i morgen tidlig og at det ikke er unormalt med en sånn temp på kvelden når man er forkjøla.

Ved høy feber , eller hvis man er redd for alvorlig sykdom, skal man kontakte lege. Det er også lurt å kontakte lege dersom feberen vedvarer i flere dager. Hva regnes som en feber i en pjokk? Når småbarn blir syke, en av de første tegnene er en feber.


Identifisere feber og finne ut den underliggende årsaken er nøkkelen til å vite hva som skjer i barnets kropp. Dette er kroppens mekanisme for å bekjempe organismer som virus og bakterier. Det er kroppen selv som forårsaker feberen.


Feber - er det alvorlig?

Det beste og mest presise stedet å måle feberen på er i endetarmen, men hvis man ikke ønsker dette kan man måle i øret eller i munnen. Halvparten av verdens befolkning bor i denguefeberområder, og cirka 3millioner mennesker får denguefeber hvert år. Tilstanden regnes som verdens viktigste insektsbårne virussykdom.


I praksis sier man at man har feber når man måler en temperatur på 3til 38°C i endetarmen, det vil si en økning på °C fra normalen. Spedbarn kan oppleve feber som et resultat av virale infeksjoner eller bakterielle infeksjoner. Noen spedbarn kan også ha feber når tenner. Når man har feber , bør man være hjemme fra arbeidet eller skolen og la kroppen hvile, men man behøver ikke ligge i sengen.


Temperaturer på grader og høyere regnes som feber. Man skal aldri drive idrett når man har feber. En feber er vanligvis et tegn på at kroppen jobber med å bekjempe en infeksjon.


Selv om feber er en vanlig del av å være et spedbarn, kan det noen ganger være farlig, så det er viktig å vite når du skal ringe legen om barnets temperatur. Jeg kjøpte en temeperaturmåler her for å måle kroppstemperaturen. For denne her piper feber alarm på 3grader? Er det for å advare at man Nærmer seg feber eller hva er d ? Lillebror er syk på andre dagen med høy feber (mellom og 39), tetthet og hoste.


Faktisk regnes det som en del av immunforsvaret og den har. Her er rådene for å hjelpe barn med feber. Ved fordamping reduseres feberen hos barnet en kort stund.

Husker ikke dette med feber helt jeg. Men hva regnes som feber hos babyer? Små barn har et temperatursenter som ikke er helt utviklet. Forekomsten er økende i disse (endemiske) områdene. Det betyr at et barns temperatur kan svinge raskt, både opp og ned.


Det betyr også at barnets temperatur blir veldig påvirket av omgivelsenes temperatur. Hypotermi defineres medisinsk som en temperatur under 35° C. Dette regnes som en medisinsk akuttilstand fordi hjertet, nervesystemet og andre organer ikke kan fungere skikkelig under denne temperaturen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg