tirsdag 4. oktober 2016

Kulde eksem

Kuldeallergi kalles på legespråket for kuldeurtikaria 1. Det er egentlig ikke en allergi, men en overfølsomhet mot kulde 2. Allergien forekommer over hele verden, men kan selvsagt være ekstra problematisk i et kaldt klima som det norske. De som i utgangspunktet har en tørr hud kan få større plager på vinteren med økt risiko for eksem. Har man en underliggende hudsykdom (f.eks. atopisk eksem ) er det viktig å passe ekstra god på. Får du elveblest og kløe på kroppen når det er kaldt?


Da kan du være overfølsom for kulde. Det blir feil å kalle det kuldeallergi, men kuldeelveblest er en sykdom der man får utslett. Eksem er en samlebetegnelse som omfatter ulike kløende hudsykdommer. De vanligste formene er atopisk eksem , kontakteksem, seborroisk eksem og bleieeksem.


Datteren min har fått utslett i ansiktet, først så var det noen få flekker rundt munnen. Men nå så er det stor lysrød flekk på kinnet For flere dager siden begynte jeg å smøre på kuldekrem og da ble flekkene rundt munnen verre. Så da sluttet jeg og byttet til a-cream som jeg har hatt god erfaring. Atopisk eksem er en kronisk hudsykdom med et svært varierende sykdomsforløp.


Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil. Denne saken ser på eksem generelt. LES OGSÅ: Ulike eksem hos barn Akutt og kronisk eksem - forskjellig utseende.


Et eksem kan oppstå akutt i løpet av kort ti eller det kan være mer kronisk (langvarig). Ved atopisk eksem blir huden tørr, kløende og betent. Fuktighetskrem er viktig både for forebyggingen og behandlingen av atopisk eksem. Utslett i ansiktet er den vanligste årsaken til konsultasjon hos våre hudleger.


Kulde eksem

Det er en lang rekke mulige årsaker som kan gi utslett i ansiktet. Det første man må gjøre er å få avklart en sikker diagnose for å gi gode råd om behandling. Var plaget av noe legen kalte kuldeeksem før.


Ble veldig tørr på hendene og huden sprakk om vinteren. De siste årene har jeg ikke vært plaget. Betyr det at jeg har vokst det av meg? Slet med tett nese fra jeg var liten, tok blodprøve og fant ut at jeg hadde middallergi. Jeg har to tips: Bruk ullundertøy i kulda og smør på krem på huden i så god tid før du går ut at vannet får tid til å fordampe, dvs minst minutter før du skal ut.


Kulde eksem

Cata: Godt å høre at beina begynner å bli bedre. Håndeksem er en hudsykdom som hvert år rammer ca av befolkningen. Typiske symptomer ved håndeksem er kløe og millimeterstore vannblemmer, med tillegg av tørr, rød og hoven hud.


Jeg er plaget av kløe og stikking i huden. Mener det startet for ca 4-måneder siden, da kun sporadisk om morgenene og da på forsiden av leggene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg