fredag 28. oktober 2016

Magesmerter ved graviditet

Magesmerter er et symptom med en lang rekke mulige årsaker. Alt fra uskyldige luftsmerter til alvorlig og kirurgikrevende blindtarmsbetennelse kan gi akutte magesmerter. Ved graviditet må sykdom relatert til fysiologiske endringer under svangerskapet, eller hos fosteret, vurderes i tillegg til alle de øvrige årsakene til magesmerter.


Ved slike smerter på et senere tidspunkt i graviditeten, bør du umiddelbart kontakte jordmor eller lege for å få hjelp. Da vil det oftest kreve noen medisinske tiltak for om mulig å forhindre abort, eller for tidlig fødsel.

Uansett utfall vil det være nødvendig med hjelp og behandling, sier Wendelborg. Menstruasjonslignende smerter eller uspesifikke magesmerter rett over lysken er vanlig i svangerskapet. Noen får smerter midt i eller øverst oppe i magen. Slike smerter er ufarlige og blant de vanligste plagene i svangerskapet.


Urinveisinfeksjon er ganske vanlig hos gravide, og har ikke alltid den samme graden av symptomer som man har når man ikke er gravid. Tisser hun hyppig (mer hyppig enn ellers i graviditeten)? Svir det evt ved vannlating?


Er det lenge siden hun var på kontroll hos lege eller jordmor?

Smertene kan også forårsakes av ekstraabdominal patologi (refererte smerter). Det ligger mange forskjellige organer i mageregionen som kan gi smerter. Man skiller først og fremst mellom smerter fra magesekken og smerter fra tarmene.


Ved akutte magesmerter kan det ofte være lurt med et legebesøk, sier Bente Krane Kvenshagen, spesialist i barnesykdommer ved Best Helse Nordstrand. Hun understreker at magesmerter som regel er ufarlig, men at det er viktig å utelukke diagnoser som blindtarmbetennelse, Ch rons sykdom, Ulcerøs kolitt og g astroøsofageal reflukssykdom. Rier kan oppleves som kraftige menstruasjonssmerter, eventuelt ryggsmerter. Ved premature rier, se truende for tidlig fødsel. Plutselig smerte i abdomen, med eller uten blødning.


Uterus er stram og øm. Kan gi sterke magesmerter , av og til rielignende. Kvalme, feber, sykdomsfølelse. Ved ektopisk graviditet vil HCG normalt ligge lavere enn ved intrauterin graviditet av tilsvarende varighet.


Man vil heller ikke se den typiske doblingen i HCG-verdier hver andre dag tidlig i forløpet. Seriemålinger er derfor et viktig diagnosekriterium for denne tilstanden, og muliggjør, sammen med vaginal ultraly tidlig diagnose. Vurdering av akutte magesmerter.


Var gravid i høst, men endte i MA uke og utskaraping i oktober.

Hadde da mye vondt og syns nå jeg også har vondt. Redd for å miste på nytt igjen. Og hvordan kjennes disse smertene? Er det noen av dere som har hatt en SA uten magesmerter ? Kan noen fortelle meg hvordan deres SA var? Hyppig forekommende årsaker til magesmerter som mange opplever med jevne mellomrom kan være: Luftplager i forbindelse med inntak av visse matvarer.


Tommelfingerregler ved magesmerter : Gi barnet ro under måltidet, ikke stress. Ved amming, ikke bytt brystet for ofte, la det få i seg den fete melken som kommer mot slutten av måltidet. La barnet få muligheten til å rape etter endt målti la det komme opp ved din skulder og stryk barnet varsomt over ryggen mens det støttes under rompen.


Blødning ved spontanabort. Man tror at rundt halvparten av alle befruktninger ikke resulterer i en levende baby. Mange skjer så tidlig at kvinnen ikke merker forskjell på om det er spontanabort eller menstruasjon. Spontanaborter begynner ofte med blødning, men kan også begynne med magesmerter. Kjennetegn er tiltakende blødning og magesmerter.


Ekstrauterin eller ektopisk graviditet betyr at et befruktet egg implanteres utenfor livmoren. Ved et svangerskap utenfor livmoren er det vanligst at det befruktede egget fester seg i en eggleder. Ekstrauterin graviditet (forkortes noen ganger som XU) er en potensielt livstruende tilstand og kan forårsake alvorlige indre blødninger. Smerter tidlig i svangerskapet skal vekke mistanken. Jeg har for en ukes tid siden oppdaget at jeg endelig er gravid Men det jeg lurer på er om noen av dere vet om det er vanlig å kjenne litt milde menssmerter av og til?


Kanskje det er psykisk? Du søkte etter magesmerter graviditet og fikk 5treff. Viser side av 53. Har hatt SA tidligere,. Men kroniske magesmerter behøver ikke skyldes fysisk sykdom.


Den kanskje vanligste tilstand med kroniske magesmerter kalles irritabel tarm eller spastisk tykktarm. Ved denne tilstanden, som er helt ufarlig, kan smertene skylder tarmbevegelser, og pasientene har samtidig løs, treg, eller vekslende avføring. Når bør jeg søke lege?


Dernest kan legen lindre smerter ved bruk av smertestillende midler.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg