onsdag 12. oktober 2016

Tapas til barn

Bestill Tapas hos Just Eat. Hundrevis av forskjellige restauranter. Disse deilige soppbollene er et fint alternativ til kjøttboller, både i smak og konsistens. Passer perfekt i en god tomatsaus.


Utmerket når du skal ha en kjøttfri middag, lunsj eller som vegetarisk alternativ på tapasboret.

Skal du lage tapas til mange kan det være en idé å tenke variasjon både når det kommer til smaker og innhold. Barna liker kanskje noe enkelt, noen spiser ikke kjøtt, mens andre igjen har allergier. Er det mange hensyn å ta lager jeg gjerne ei liste for å sørge for at alle har flere retter de kan spise.


Vi har bestemt oss for å servere tapas. Er det noen som har forslag til hva vi bør ha med og evt oppskrifter. På forhån tusen takk!


Når det skal serveres tapas er det mange retter å velge mellom.

Allikevel er det lett å få hjerneteppe når det kommer til hva man skal lage. Dette skal være både til voksne og barn. Jeg tenkte å kanskje lage to typer kjøttboller, noen spicy til oss voksne og litt milde, barnevennlige til de små.


Tapas med barna Idag følte jeg for å lage noe lettvint til middag, men samtidig noe som smaker godt. Gutta og jeg kosa oss med tapas i dag. Skal ha tapas julebord for unger fra 2-år. Hjelp meg med enkle oppskrifter som kan lages i forveien og bare tas opp av fryseren.


For spanjolene er tapas like mye en sosial samværsform som mat, og de snakker ofte om å gå en runde tapas. Godt brød hører også med til et koldtbor og her bør du beregne 2-skiver per porsjon. Se gjerne vår MatPrat film Slik beregner du mat til mange” for flere tips. Børst støv av grillen.


I sommerhalvåret har de fleste av oss muligheten til å flytte kjøkkenet ut. Grilling er en super tilberedningsmåte når du har mange gjester. Med røtter fra Spania er tapas en lettvint løsning som tilfredsstiller nesten alle ganer.


Hva passer vel ikke bedre enn å servere tapas til et selskap når tiden blir knapp eller du har agendaen full av annet enn matlaging? Her er tips til hvordan du snekrer sammen et velsmakende tapasbord på minutter.

Herlig tapassett til alle små matglade barn. Stell i stand til tapasfest, og inviter familie og venner. Bland og miks fritt mellom skalldyr, frukt, ost og kjeks.


Tapassett med ulike, herlige tilbehør. Du kan enkelt og greit dele tilbehøret med den lille trekniven som inngår. Da får gjestene også smakt på mange forskjellige ting.


Selv om tapas egentlig er småretter du får i en spansk bar som tiltygg til hva det nå enn måtte være du har i glasset, har disse smårettene også funnet sin plass når flere mennesker benker seg rundt et bord. Koldtbordet er en klassiker når familier samles til fest, men dersom konfirmanten ikke lar seg friste av roastbiff, aspic og eggerøre, kan fingermat – ofte kalt tapas – gjøre susen. Slipp barna inn på kjøkkenet og la dem hjelpe til med middagen og få smake på alt det spennende du har der. Her finner du tips til barnevennlige middager som hele familien vil elske!


Tapas er mat de aller fleste i dag har kjennskap til. Denne måten å spise på har vokst seg ekstremt populær over store deler av verden og blir ofte sett på som trendy, men er også utrolig lettvint og kan derfor være et godt valg for kosemat i på ferie, eller å servere gjester i en sammenkomst. Visste du at tapa betyr lokk på spansk, og at fenomenet tapas kommer av at spanjolene i gamle dager la småretter på toppen av sherryglassene sine for å holde fluer og andre plageånder unna? Uansett, dette er vår anmelders tips til topp tapas i Oslo!


Sjekk ut disse stedene i Restaurantguiden fra Osloby.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg