mandag 10. oktober 2016

Graviditet utflod

Hva er utflod under graviditet? Utflod under graviditeten innebærer økt utflod fra skjeden i forhold til det som er vanlig, med endret konsistens, farge eller lukt. Og når man så er gravi så vil den variere i mengde og konsistens gjennom hele graviditeten. Alt fra tynn og fargeløs til tykk og gul er helt normalt.


Noen merker også eggløsningen sin på utflodens seigere konsistens. Det er vanlig å ha økt utflod i svangerskapet.

Under graviditeten øker blodsirkulasjonen til skjedeslimhinnen, livmorhalsen og livmoren, cellene vokser i raskere tempo og avstøtes i større grad enn hos ikke-gravide kvinner. Det blir derfor mer utflod , og den vil hos mange endre både lukt, farge og konsistens. En sjelden gang er brunlig utflod tegn på en spontanabort er på gang. Det skjer av og til at kroppen avviser noe som ikke har livets rett. Allikevel de aller fleste av de gravide som opplever dette fullfører svangerskapet uten ytterligere problemer.


Den kan gjerne bli litt tykkere og seigere enn når man ikke er gravid. Er utfloden økt og illeluktende ved graviditet , eller om fargen endres til brun, grønn, rosa eller gul, bør du ta det opp med jordmoren eller legen din. Utflod fra skjeden som lukter vondt, klør eller kommer i unormale mengder er ikke normalt og kan skyldes blant annet infeksjon eller betennelse.


I vår veiviser kan du lese mer om ulike årsaker til unormal mengde utflod og når du bør ta kontakt med lege.

Et tegn på graviditet er for mange at de plutselig ikke orker å spise enkelte matvarer, for eksempel kaffe eller sterk mat. Andre opplever plutselig trang til matvarer de vanligvis ikke spiser så mye av. Hva dette skyldes er usikkert, men man antar at det også kan ha sammenheng med hormonforandringene i kroppen.


Da vil man se tynn, boblete, blek grønn eller grå utflod. Kløe i skjede og skjedeåpning, brennende følelse i underlivet, hyppig vannlating og samleiesmerter preger denne tilstanden. Bakteriell vaginose. Hadde dere endret utflod tidlig i svangerskapet? I såfall, hvaslags utflod ? Strekkbart og tykt liksom.


Ok, beklager detaljene. Har bare hatt dette en gang før i tiden før ikm, og da var jeg gravid. Jeg er vel uker på vei ca og har stort sett siden sist mens hatt brunlig utflod.


Nå har den brunlige utfloden økt (føler jeg). I dag er jeg akkurat ferdig med uke og i går kveld kom det brun utflod. Ble naturlig nok litt bekymret, men snakket med en jordmor og en venninne som nettopp har født og ble litt beroliget. Det fortsatte i dag morges, men det har ikke kommet noe særlig mer si. Jeg har ikke vondt eller noe sånt.


Utflod består av slim fra livmorhalsen, avstøtte celler fra skjedeveggene og en viss mengde hvite blodlegemer.

Skjedeveggene består av slimhinner som ligger mot hverandre. Væsken som skilles ut fra livmoren og fra kjertler i skjedeveggen danner det vi kaller utflod og gjør bl. Alle jenter har utflod , men mengden kan variere fra jente til jente og fra alder til alder.


Utflod er oftest gulfarget eller melkehvit, og forekommer i alle aldre. Rundt prosent av alle fruktbare kvinner synes utflod er plagsom og bruker daglig truseinnlegg eller bind. Fikk panikk og ringte til min mann som ordnet med gu og tidlig ultralyd. Der så alt normalt ut, var vanskelig å se noe siden det er så tidlig, fikk beskjed å komme tilbake etter dager. Og at det var normalt å ha små blødninger.


Jordmor spurte om jeg hadde hatt blødninger i svangerskapet da jeg var på ultralyd og da jeg nevnte litt brun utflod sa hun bare Åh, det er ingenting, vi trenger mye og friskt blod før vi bekymrer oss Litt spesiell dame da, men det er tydeligvis ikke farlig med litt brun utflod i starten. Endret utflod trenger ikke være farlig - Man skal være klar over at både syklusen og endringer som graviditet og økt alder kan føre til endret utflod uten at det er farlig, sier Simonnes. Jeg mistet vannet i uke og hadde brun utflod i noen dager. Hadde friskt blod den dagen jeg mistet vannet. Var på ultralyd og underlivsjekk, der fikk jeg vite at jeg hadde både friskt og gammelt blod i skjeden, og ultralyden viste det var nesten ingenting fostervann igjen og legen ville ikke si noe om sjansen på at ting kunne gå bra.


Enda sikrere enn tidlige graviditetstegn. Hvis du venter på å bli gravi har du lett for å tolke alle mulige endringer som tegn på graviditet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg