fredag 14. oktober 2016

Lavkarbo boller

Laget disse bollene i dag, med noen små endringer. Siden jeg spiser lite melkeprodukter, byttet jeg ut kesam og fløte med kokosmelk (den tykke massen på toppen) og litt sitrondråper (for å få syrligheten til kesam) og brukte litt kokosolje og Ghee smør istedetfor vanlig smør. Og dette funket som bare det- bollene ble kjempegode!


Lavkarbo boller

Jeg dåner akkurat nå! Den smaken har jeg ikke hatt i munnen på over to år nå. I går gjorde jeg forsøk nr. Nå har jeg gjort forsøk nr. Så her har dere det!


Forsøk nummer og det mest perfekte resultatet hittil. Nydelige myke, luftige boller med deilig smak av kardemomme. Lavkarbo , Glutenfrie og sukkerfrie. I en begrenset periode kan det være gunstig å kombinere fysisk aktivitet med begrenset inntak av fett eller karbohydrater for å få ned energiinntaket, har ernæringsprofessor Rune Blomhoff fra Universitet i Oslo tidligere uttalt til Klikk.


Ser på mine linfrø der står det gr k. Ha eggene i en bolle. Hell dette så oppi bollen med det våte. Vent med bakepulveret til slutt.


Ha røren i en medium stor brødform, som enten er smurt eller er dekket med bakepapir. Her kommer i hvert fall oppskriften på eggekrem. Dette er nok til minst boller vil jeg tro, kanskje til flere også. Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Ketose er en naturlig tilstand i kroppen hvor den forbrenner hovedsakelig fett.


Ikke la deg skremme av at det skal være mozzarella i deigen, det smaker overhode ikke ost av de. De holder et par dager i romtemperatur, men oppbevares aller best i kjøleskap i opptil en uke. Di er lavkarbovennlige og et godt alternativ til å nyte en bolle eller to med krem til fastelaven. Ferdig revet mozzarella inneholder litt potetmel, derfor skriver jeg lavkarbovennlig.


Det utgjør utrolig lite på boller , men føler for at jeg må opplyse om det. Pisk sammen egg og olje med en gaffel i en annen bolle. Bland sammen alt det tørre i en bolle.


Lavkarbo boller

La deigen hvile minutter på benken. Trill deigen til boller. Fukt hendene med litt vann, så blir ikke deigen så klissete å jobbe med.


Her en del kaker og bakverk med lavt karboenergi innhold(dvs under ) både med og uten bilder, selv om kaker ikke er så enkelt uten karbo. Den skal være litt klissete, men du skal fint kunne trille boller. Tilsett fiberhusk og kjør til deigen er ganske fast.


Lavkarbo boller

Del deigen opp i stykker på ca. Sett dem på et stekeplate med bakepapir. Stek i minutter. Pensle med et sammenvispet egg. Pass på mot slutten, så de ikke blir for mørke.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg