mandag 12. oktober 2015

Sykemeldt gravid

Høy kvalitet og 9 nøyaktige med anonym og rask levering. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme.


Gravid arbeidstaker Skriv ut side Arbeidsgiveren kan få unntak fra å utbetale sykepenger i arbeidsgiverperioden hvis en ansatt er sykmeldt på grunn av svangerskapsrelatert sykdom og tilrettelegging eller omplassering til annet arbeid ikke er mulig. Graviditeten kan ha sine komplikasjoner, som økt blodtrykk, blødninger og svangerskapsforgift ning – komplikasjoner som kan true fosteret og føre til tidligfødsler.

Den gravide kan få bekkenløsning, som gjør enkelte typer arbeid umulig. Hun kan ha plager under graviditeten som kvalme, søvnproblemer og tretthet, smerter i korsryggen, vondt i legger eller føtter eller dovne hender og. Rundt prosent av norske gravide blir sykmeldt en eller flere ganger i løpet av svangerskapet.


Flere mener nå at dette tallet burde vært lavere. Hva er dine erfaring med sykmeldinger for gravide ? Har du vært sykemeldt i svangerskapet, hvorfor? Jeg har vært sykemeldt pga bekkenløsning og soveproblemer - men arbeidsgiveren min er ikke fornøyd mener at være gravid er ikke sykdom.

Da bør du melde deg arbeidsledig og søke om dagpenger. Det gjelder ikke fedrene. Var vel i utgangspunktet negativ til at jeg var gravid i det hele tatt.


Gruer nå, kommer ikke til å svare på spørsmål om hva som feiler meg eller hvor lenge jeg blir sykemeldt - det vet jeg jo egentlig ikke! Men kjenner lite lyst til å gå tilbake til jobb, må jeg innrømme. Forsker Signe Dørheim ble overrasket over at tre av fire norske gravide er borte fra jobb i gjennomsnitt to måneder av graviditeten. Forklaringen kan være at de som blir sykemeldt med kvalme tidlig i svangerskapet, kanskje har lettere for å bli sykemeldt senere også. Tilpasning av arbeidstakers arbeidsforhold utgjør en viktig faktor for å redusere sykefraværet hos gravide.


Noen gravide blir syke under svangerskapet eller får svangerskapskomplikasjoner som gjør at sykemelding er nødvendig og riktig. Rask og trygg leveranse. Mange gravide opplever å bli sykemeldt i løpet av svangerskapet, samtidig som de ofte har et sterkt ønske om å holde seg lengst mulig i arbeid.


Gravide er også en gruppe som gjerne ønsker sykemelding, uten at de har sykdom. I mange tilfeller så er jeg enig i at det nok kan være litt for lett å få sykemelding når man er gravid. Jeg var sykemeldt fra uke til i svangerskapet, og måtte nesten argumentere meg til at jeg ikke skulle være 1 sykemeldt i flere uker.


Dette innebærer at arbeidsgiver må bestrebe seg på å finne løsninger som gjør at gravide arbeidstagere skal kunne arbeide så lenge som mulig.

I tilegg til arbeidsmiljøloven, må også arbeidsgiver være oppmerksom på forskrift om arbeidsplasser og arbeidslokaler, og da særlig § som gjelder hviletid for gravide. Spørsmål: Jeg er gravid i uke, med to gutter på henholdsvis snart år og snart år og full jobb. Har lenge (fem uker) slitt med en urinveisinfeksjon som jeg ikke har fått behandling for da jeg ikke fikk time til lege før etter 5-uker. Typen min, og venninner mener jeg bør be om sykemelding. Men de er naturligvis snille og vil at jeg skal ha det best mulig.


Jeg vet mange er slitne både som småbarnsforeldre, og gravide , og trenger bare en faglig vurdering på hva som er mest fornuftig, alt i alt. Jeg holder nok ut i mange uker til, og trives godt på jobben. Men dessverre er det ikke automatikk i at gravide blir møtt med en positiv holdning og forslag til løsninger på arbeidsplassen. Mange gravide sliter med dårlig samvittighet ovenfor arbeidsgiver hvis de ikke klarer å levere som før.


Ble i dag sykemeldt ut neste uke, og har litt dårlig samvittighet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg