onsdag 7. oktober 2015

Gravid uke til uke

Rask og trygg leveranse. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Følg graviditeten uke for uke. Les hva som skjer med babyen i magen, og i mors kropp.


Få gode tips til dere som skal bli foreldre hver uke i svangerskapet.

Gravid uke til 12. Hvis du har vært kvalm, vil du kanskje oppleve at dette gradvis går over. Fosteret begynner å ligne et menneske og alle anlegg til organer er dannet. På dette tidspunktet kan kroppsvekten din ha økt med tre til seks kilo, og magen er naturlig nok synlig større.


I uke fem er menstruasjonen forsinket med én uke. Jordmor Siri tar deg gjennom svangerskapet uke for uke og viser deg utviklingen i vekt og lengde og viktige organer og funksjoner. Se også video for viktige stadier inne på den enkelte uken.


Kroppen din gjør seg klar til amming, og du kan merke at det kommer ut litt råmelk.

Uke 29: Trener lungene. Noen gravide velger denne uka å få gjennomført den omdiskuterte tidlige ultralyden ved en privat klinikk. Og uansett hva man mener om akkurat det, er det lite som gir en bedre følelse enn å se et hjertebanke og et knøtt som beveger seg.


Du bør du ikke bli overrasket om humøret fortsatt svinger veldig. Du kan lytte til podcasten i spilleren over eller ved å søke opp Babyverden uke for uke der du lytter til podcaster. Fødselslege Tilde Broch Østborg: Embryoet har ulike cellelag som skal bli til vev og organer. Det kan kun ses i mikroskop, ikke på ultralyd. Det er vanskelig å se babyen på ultralyd før du er minst uker gravid.


Se bilder av foster i ulike uker og få svar på de vanligste spørsmålene om din graviditet. Hvordan vokser barnet? Hvilke organ utvikles nå?


I hvilken uke er risikoen for spontanabort størst? Alt om symptom, blødninger, spontanabort, trøtthet osv. Babyen er nå rundt centimeter lang og veier ca kilo. Babyhjertet slår mellom 1og 1slag i minuttet.


Skjelettet er mer kompakt, men fortsatt mykt og bøyelig. Når du er gravid i uke begynner graviditetssymptom som trøtthet og kvalme å komme tilbake.

Les alt om din graviditet i uke 30. Babyen kjenner igjen stemmen din og kjæresten din når den kommer ut, og de kan faktisk skille på deg og fremmede helt fra starten. Selv om det står uke her, så betyr det at du har tre fullgåtte uker bak deg og er x-antall dager inn i din fjerde uke.


Jeg vet ikke hvem det var som fant opp denne måten å telle på, men det er til forvirring for mange.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg