onsdag 21. oktober 2015

Jordmorutdanning

Universitet og høgskole. Utdanningen gir kunnskaper om svangerskap,. Jordmorutdanningen er en toårig spesialisering for sykepleiere. Dersom det oppstår noe underveis i fødselen tilkaller jordmor en fødselslege. En jordmor har ansvar for, og følger opp, den fødende under fødselen og er stort sett den som tar imot barnet når det blir født.


Jordmorutdanning

Opptakskravet er utdanning og autorisasjon som sykepleier, og minimum ett års praktisk erfaring som sykepleier. Master i jordmorfag Er du sykepleier og ønsker å bli jordmor? Denne utdanninga gir deg høg klinisk kompetanse, slik at du kan medverke i forskings- og utviklingsarbeid. Du får ei utdanning som utfordrar og utviklar kunnskapen om kvinners reproduktive helse. Jordmorstudiet i Norge er en videreutdanning rettet mot autoriserte sykepleiere.


Opptaksbetingelsene er 3-årig sykepleierutdanning samt et års praksis som sykepleier. UiT utdanner jordmødre til yrkesutøvelse innen svangerskapsomsorg, fødsler, barselomsorg, prevensjonsveiledning med mye mer. Da er jordmorutdanning ved UiT Norges arktiske universitet noe for deg. Etter fullført sykepleierstudium må du jobbe minst ett år. Nord-Norge har en spredt bosetting og desentralisert svangerskap, fødsel og barselomsorg.


Jordmorutdanning

Deretter kan du søke deg inn på jordmorutdanning. Jordmødre hjelper til med fødselen, samtidig som de gjør andre ting også. For masterstudenter på denne masteren kan studenter velge å ta sitt feltarbeid eller skrive sin masteroppgave i utlandet. Hva gjør en jordmor. Alle studenter som tar et gradsprogram ved USN skal ha mulighet til minimum tre måneders utveksling som en del av studieprogrammet.


Begrepet jordmor oppsto fordi fødselen tidligere foregikk på jordgolvet. Fødselshjelperen ble da kalt jordmor. I dag kan både menn og kvinner være jordmor, og benevnelsen brukes om begge kjønn. Det er få yrker i verden som oppleves like givende som det å være jordmor.


Jordmorutdanning

Jordmødre sørger for hjelp, veiledning og støtte til kvinner og deres familier gjennom graviditeten, under fødselen og i tiden etter fødselen. Som jordmor vil du ta del i og være med å forme en av livets viktigste opplevelser. For å kunne gjøre denne jobben på best mulig måte, bør du ha kunnskap om. Som privat jordmor har jeg mulighet til å følge deg tett.


Her finner du alt av informasjon om utdanning innen JORDMORFAG (Master). Studiet går under: Medisin, odontologi, helse- og sosialfag. Det er registrert skoler som tilbyr studiet, fordelt på studiesteder.


Nytt fra akademia: Ny master i jordmorfag Landets eldste utdanning av jordmødre starter opp en egen master på Høgskolen i Oslo og Akershus. Grunna den akutte jordmormangelen i regionen har Nordtun vore ein pådrivar for etablering av jordmorutdanning i Stavanger. Har hørt at man må ha minimum karakteren C for å komme inn på de ulike videreutdanningene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg