onsdag 14. oktober 2015

Sjokoladetopping til muffins

Sjokolade og Søtsaker du kan gi bort i Gave eller unne Deg Selv. Nordens største utvalg! Fristende muffins , eller cupcakes, bakt med mørk sjokolade og toppet med mokka og sjokolade smaker herlig. Denne oppskriften gir ca store eller små cup cakes.


Sett muffinsformene på stekeplate eller bruk muffinsplate og fyll i deigen, nesten fulle former.

Stek små muffins midt i ovnen til de er gylne, ca. Avkjøl før du har på toppingen. Muffins med yoghurt og hele blåbær som gir herlig syrlighet til den søte deigen. Cupcakes med hvit sjokoladetopping.


Finn frem muffinsformer. Ha dem enten i muffinsform så de står stødig, eller bruk tykkere former som ikke bøyer seg utover så lett. Spar noen nøtter til topping.

Prøv saftige og gode hjemmelagde bananmuffins med biter av hakket sjokolade. Perfekt måte å få brukt opp bananer som er blitt overmodne! Muffinsene egner seg godt til å fryse ne så vurder å lage dobbel porsjon av denne røren som i utgangspunktet gir deg ca muffins. Kok opp fløte og tilsett grovhakket sjokolade. Dra kjelen av plata og rør i fløten til sjokoladen har smeltet.


Sett sjokoladefløten i kjøleskap noen timer (helst over natten). Ha i de øvrige ingrediensene til muffinsene. Smelt smør, og ha det i en bolle. Rør inn mel til slutt.


Muffins med eple og kanel Man setter alltid stor pris på å få servert saftige kaker. Her er oppskrift på eplemuffins (eller cupcakes) med kanel, som er fint å ta med på dugna servere i barnebursdagen eller fryse ned og ha på lur til når du får overraskende besøk. Velkommen til mitt søte kakeparadis! Jeg har bakt og samlet kakeoppskrifter hele livet.


Her på Det søte liv viser jeg deg samlingen min med bakst og deilige kaker i alle slags varianter, lekker konfekt og nydelige desserter. Alt er testet ut, bakt og smakt av meg.

Dette er en veldig enkel, men likevel utrolig god oppskrift på sjokolademuffins! De kan enten serveres som de er eller pyntes med et lite melisdryss. Eller du kan strø over litt hakket sjokolade før steking, slik som på bildet. Dermed får sjokolademuffinsene straks preg av å være litt eksklusive.


Oppskriften gir stk. Lettvinte muffins er små, SUPERGODE muffins , som er SUPERRASKE å lage. Deigen skal bare røres sammen med en sleiv, og etter minutters steking er muffinsene klare!


Du kan tilsette smak etter ønske. Smaken av sjokolade er kanskje verdens mest elskede. Her er ti interessante fakta du kanskje ikke visste om det brune gullet. Fordel røren i muffinsformer. Stek muffinsene midt i ovnen i 15–minutter.


Bland mykt smør med melis, vaniljesukker, kakao og kremost til en kremaktig glasur. Her får du en nydelig oppskrift på sjokomuffins med hvit sjokoladetopping. For å få den fine muffinsfasongen er det lurt å steke dem i et muffinsbrett. Kaken rører du raskt sammen for hån og den genererer minimalt med oppvask!


Kremen lager du av Smøremyk Rapskokos, kakao og kremost naturell. TIPS: Ønsker du oppskriften gluten- og melkefri, så bytter du yoghurt naturell til kokosmelk og øko spelt til mandelmel, hirse eller bokhvetemel. Sjokoladekremen med et hint av vanilje og kaffe egner seg både til liten og stor. Det er viktig å ikke åpne døren til ovnen mens de steker, da faller de sammen på midten.


Hvis den ikke har noe røre på seg er de klare, hvis det kommer med litt røre må de stå noen minutter til. Pisk inn ett og ett egg. Sikt hvetemel, kakao og bakepulver. Tilsett mel- og bakepulverblandingen vekselvis med appelsinjuice eller melk. Stroh-rom eller konditor-rom.


Dette vil gi en mer profesjonell smak på glasuren. Oreokaken har på kort tid rukket å bli en klassiker verden over. Den gode smaken av sjokolade, sammen med fyldig krem og knasende sprø kjeks, er en vinneroppskrift som mange gjester setter pris på.


I denne oppskriften har vi laget porsjonskaker av oreokaken – ypperlig når det kommer få gjester eller når du bare vil lage noe godt til. Her finner du lenker til oppskrifter på cupcakes og muffins i alle varianter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg