torsdag 8. oktober 2015

Grønnsaker til kalkun

Grønnsaker til kalkun

Kalkun til store anledninger. For noen er kalkun den store julemiddagen, for andre hører den nyttårsaften til. I USA er den også selvskreven til Thanksgiving. Enten du skal servere den helstekt eller som filet, så trenger den noe godt tilbehør. Her kommer våre beste tips og oppskrifter.


Legg kålen i en kjele og hell over rødvin og balsamicoeddik. La det surre over middels varme til kålen begynner å falle sammen, ca. Dryss over sukkeret. Tilsett tranebærene. Kok opp og la kålen stå og småkoke ca.


Rør inn gelé og smak til med salt og pepper. Enkelt, ganske billig og veldig godt. Tin kalkunen i kjøleskapet. En annen julefavoritt som passer godt er rødkål - gjerne laget slik Hellstrøm liker å gjøre det til ribbemiddagen. Denne retten er lettvint og god.


Perfekt til middag en dag man skal kose seg litt ekstra. Vi har flere ganger brukt Prior garantert saftig kalkunfilet med vellykket resultat. Det finnes mange varianter av grønnsaker som kan serveres til.


Du kan gjerne bruke det du har i kjøleskapet. Siden kalkunfilet er svært fettfattig, kan den godt få litt hjelp fra både smør og bacon for å bli saftigere. Server saftig kalkunfilet med urtesmør og bacon, med baslamicosjy, grønnkål og eple. Stuffing til kalkun.


Grønnsaker til kalkun

For mange er det også et spørsmål om man skal ha stuffing i kalkunen eller ikke? Om du liker stuffing i kalkunen , vil stuffing basert på frukt, eller kjøttbaserte stuffinger der du bytter ut kjøttdeig, medisterdeig og bacon med karbonadedeig og spekeskinke, være smakfulle og magre alternativer. Marinert kalkunbryst med grønnsaker , poteter, kokoskrema sopp og tyttebærsyltetøy – Det marinerte kalkunbrystet er å finne i frysedisken i dagligvarebutikker. Whitson har også mye erfaring med kalkun fra hjemlandet USA, der tradisjonen med å spise den store fuglen står sterkere enn den gjør her.


Pynt fatet med for eksempel stekte appelsinskiver. Server kalkunen med grønnsaker , kokte poteter og en fyldig og god fløtesaus. Skal du ha kalkun til middag? Se oppskriften med kalkun her. Vi viser deg hvordan.


Trenger du inspirasjon? Her får du middagstips fra oss. Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Jeg inviterer stykker til nyttårsaften hos meg. Vi skal ha helstekt kalkun , of jeg lurer på hva som er must som tilbehør.


Vi er vant til grønnsaker (rosenkål, brokkoli ) og en fløtesaus samt poteter. Men jeg vet at flere har waldorf salat og lignende til kalkun. Jeg ønsker å ha noe for enhver. Helstekt kalkun med kremet saus og friske grønnsaker - IngredienserRist til ovn Langpanne til ovn Ovn: 1grader Hyssing til å binde opp kalkun ca. Fres brødterninger, sopp og grønnsaker i smør til det er mykt.


Grønnsaker til kalkun

Du må gjøre dette i flere omganger. Ha blandingen over i en bolle, og tilsett krydder. Den skal være fuktig, men ikke klissete. Kjøp Grønnsaker til kalkun på Kelkoo. Hvis du velger lutefisk til julemiddagen serverer du gjerne ertestuing og sennepssaus til.


I tillegg kan du sprøsteke bacon, og kanskje ha lefser til. Om torsk står på menyen, kan det smake godt med rotfruktpuré, rødvinssaus og hasselbakte poteter. I stedet for en stor kalkun , er det greit å steke kalkunfilet. Her stekes den i en langpanne med grønnsaker og serveres med stekesjyen. Men, samme hvor god den var er sjansen for at det ble litt til overs temmelig stor.


Fylte paprika Lag en hvit saus, vend inn kalkun og noen biter av grønnsaker. Legg kalkunen i pannen og bøy vingene bakover til kalkunen ligger med vingene på nakken. Da ligger den stødigere i pannen og det er enklere å skjære brystfileten i skiver etter steking.


Pensle hele kalkunen med smeltet smør tilsatt salt og pepper.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg