fredag 2. oktober 2015

Bolledeig uten melk

Tilberedning2grader ca. Smelt smøret i en kjele, og hell i melken. La melkeblandingen bli fingervarm (°C). Smuldre gjær i en bolle, og rør den ut med litt av melkeblandingen.


Hell i resten av væsken sammen med sukker, salt og krydder.

Bolledeig uten egg. En bolledeig kan brukes til mye forskjellig gjærbakst, men rene hveteboller synes vi skal være søte og gode. I denne oppskriften bruker derfor en god mengde melis som gir gode og søte boller. Vår bolledeig er laget uten egg. Allergi overfor egg og melk er de vanligste allergier hos barn.


Her får du en oppskrift på hveteboller uten egg og melk. Bland alt det tørre og tilsett smeltet margarin og vann (ca °C) Blandes i kjøkkenmaskin til en jevn og smidig deig.

Velkommen til mitt søte kakeparadis! Jeg har bakt og samlet kakeoppskrifter hele livet. Her på Det søte liv viser jeg deg samlingen min med bakst og deilige kaker i alle slags varianter, lekker konfekt og nydelige desserter. Med denne grunnoppskriften på bolledeig har.


Deigen er passe når den akkurat slipper bollen og du kan ta på den uten at. Jeg varmer opp smør og melk og. Pisk sammen melk og egg og varm opp til litt under lunkent, ca. Rør ut gjær i den lunkne blandingen.


Bland mel, sukker og kardemomme sammen med den lunkne gjærblandingen. Ha eventuelt i mer mel til deigen slipper bollen. Del deigen i like store deler. Ha i rosiner og trill runde boller.


Denne FANTASTISKE oppskriften fant jeg i et ukeblad under overskriften Lesernes beste. I beskrivelsen av bollene stod det at de blir like lette og luftige som kjøpeboller. Jeg ble nysgjerrig da jeg leste oppskriften, for både ingrediensene og fremgangsmåten er litt annerledes enn ved vanlig gjærdeig.


Blant annet lages deigen med melis i stedet for sukker, og væsken skal gis et oppkok.

Alle er gode, noen er uten sukker, noen uten egg. Noen er klissete og trenger form, mens andre er med vaniljekrem – du velger og bestemmer selv hva du vil prøve! Verdens beste boller, uten melk og egg! Min aller beste bolleoppskrift har jeg funnet ut at absolutt lar seg modifisere til å være melkefri. Disse bollene blir vanvittig luftige og supergode også etter et opphold i fryseren.


S nr jeg skriver at dette er verdens beste boller, har jeg mange som er enig med meg i akkurat det. Disse er uten tvil verdens peste Oppskrifter for boller uten melk. Det kan være et hodebry å leve på en diett uten gluten, som finnes i for eksempel hvetemel. Lene Simonsen fikk diagnosen da hun var år, og har gitt ut to kokebøker.


Slik lager du rundstykker uten egg og melk. Varm vannet til det er grader, og ha over i bollen. Har servert de til folk som spiser vanlige boller og de blir overrasket når jeg sier de er baket uten gjær.


Du trenger teknisk sett ikke kna deigen i det hele tatt, ts. Det går like fint å lage eltefrie boller som eltefrie brød. To enkle metoder: 1: hell melk og sukker i en bolle og tilsett tørrgjær, la stå min til gjæret våkner tilsett så mel sakte til deigen er såpass klissete at du bare såvidt klarer kna den.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg