tirsdag 13. oktober 2015

Bestemorruter oppskrift

Bestemorruter oppskrift

Oppskrift på bestemorruter. Her er min oppskrift på heklede bestemorruter ! Hemmeligheten er å feste trådene underveis. Da slipper du den kjedelige jobben med det tilslutt.


Bestemorruter oppskrift

Del bilder av gensere, luer, votter, m. Jeg elsker bestemorruter og har laget utrolig mye med denne teknikken. Her er en detaljert fremgangsmåte med masse bilder. Husk at du kan klikke på hvilket som helst bilde for å forstørre det. For english readers: Visit Jenn Poorts blog Color´n Crochet and Dream, for how to make a granny square with daisies.


En introduksjonsvideo på hvordan lage bestemorruter etter ønske fra bloggleserne. Bestemorruter , eller oldermorruter som noen foretrekker, kan lages på utallige måter. Noe av det fineste jeg har laget består av slike ruter. De er perfekte for nybegynnere innen hekling. Så lett å forstå dine steg for steg;) Har akkurat heklet sammen mitt første arbeid med oldemorsruter ved hjelp av deg.


Bestemorruter oppskrift

Har akkurat startet min lille blogg også hvor jeg forteller om ting jeg lager eller pusser opp, og noe av dette selges på bloggen min, i bua mi og på finn. Denne siden ble sist oppdatert 23. Her finner du lenker til hekleoppskrifter på tepper. De aller fleste er gratis.


Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Se våre beste oppskrifter på nett. Velkommen til MENY. Si JA til stort utvalg. La våre oppskrifter inspirere deg!


Heklet teppe i bestemorruter. Jeg brukte Tove Fevang sin veiledning for c2c-teknikken (corner to corner) til oppvaskkluten. Detaljert oppskrift med pikot-kant finner du på Tove Fevangs blogg. Jeg heklet fire bestemorruter med prestekrager, bakstykket heklet jeg i c2c, men du kan selvfølgelig ha prestekrager på begge sidene.


Det fins litt ulike oppskrifter , men dette er slik eg heklar dei. Tenkte å legge ut en oppskrift med bilder, men det finnes så mange flotte fra før. Store flotte bilder på hvordan hun hekler sammen rutene sine underveis.


Bestemorruter oppskrift

Solstrikke sin forklaring på sammenhekling av ruter: Hvis du foretrekker en norsk forklaring så har Solstrikke en flott forklaring på hvordan hun hekler sammen sine ruter underveis i arbeidet. Fant oppskrift i et (Drops nr 124) hefte. Det er første gang jeg besøker siden din, men jeg stikker nok innom igjen:-) Hilsen Bente. Jeg har hekla to tepper i samme mønster. Har eksperimentert litt med bestemorruter , en morsom måte å bruke av garnlageret sitt på innbiller jeg meg.


Har laget prøvelapper i både 2-, 3-, og 5-trådsgarn, men har ikke bestemt meg for farger eller garntype ennå. Den store prøven er heklet av trikotrester på heklenål nummer 8.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg