tirsdag 13. oktober 2015

Baby nekter å sove

Baby som nekter å sove. Våkner med et hyl av dimensjoner med en gang han blir lagt ned - uansett hvor. Dette er bare på dagti om natten sover han godt og lenge i sengen.


Men nr klokken begynner nrme seg midnatt. Datteren min blir 1mnd i morgen, virkelig ett englebarn p dagen og kvelden. Min mann skjønte ikke hvordan jeg klarte å sove , for han så hvordan magen min bevegde seg. Ofte måtte han legge en pute mellom oss, for han våknet av å få en fot i ryggen om vi lå inntil hverandre. Men hun sov og sov som baby.


Sov , spiste og sov. Jeg måtte spørre helsesøster om det var var normalt, for hun var sjeldent våken. Frøkna her nekta også å sove inne, hjalp ikke å sette vogna innendørs i gangen med åpen dør, og rørte man på den når hun sov så vokna hun umiddelbart, ergo kunne hun ikke sovne ute og trilles inn etterpå. Barnet er stuptrøtt der det står i sengen og nekter å sove.


Alt utenfor soverommet er så mye mer spennende enn å gi etter og sovne. Frustrerende for mange foreldre og slitsomt for både små og store. Da har han jo behov for å sove en time, slik jeg ser det. Husk at unger blir trøtte og slitne av alle inntrykkene i barnehagen.


Jeg ønsker alltid at jenta mi skal sove lengst mulig i barnehagen, for da får jeg jo mer tid sammen med henne hjemme siden hun da sover tilsvarende mindre hjemme. Det er ikke mulig å få noen til å sove , men man kan forvente at hun er rolig i sengen sin. Vi har en åring og mnd baby. Begge legger seg kl 1 og sovner greit da. Men en ettåring bør ikke sove mer enn maks tre til fire timer på dagtid.


Kanskje har du opplevd det: Barn som nekter å legge seg, som får raserianfall, som hele tiden går ut av senga, eller som krever at du skal ligge ved siden av dem når de sovner. Det kan vi faktisk se et veldig godt eksempel på i videoen nedenfor, der hunnkatten hjelper eierne sine med å holde styr på den lille gutten deres. Når større barn nekter å sove på eget rom, synes hun man kan inngå avtaler med barnet. Et annet viktig punkt er at man bør innføre endringer gradvis, slik at man unngår panikk hos barnet.


De fleste mennesker fungerer best innenfor sin komfortsone. For å være helt ærlig: min baby har sovet på magen de siste månedene, han er måneder. Han nekter å sove på ryggen, og da mener jeg nekter ! Tror ikke det er noen fare med å la han sove på siden, men det må du selvsagt vurdere selv.


En liten baby er ikke manipulerende, den har bare behov som den trenger å få dekket. Først når barn blir rundt ett år, har de den intellektuelle kapasiteten til å utnytte situasjonen mer, sier Lorentzen. Barnet må tas inn i foreldrenes seng for å få sove.


Barnet nekter å legge seg, kan ha raserianfall ved sengetid eller det tar mer enn minutter å få lagt barnet. Problemer med mareritt, nattskrekk og søvngjengeri. Senga er til å sove i, og ikke til å være sosial i er min mening.


Sosial kan man være på dagen. Jeg har et søskenbarn på år, som lå ifooreldrenes seng helt fra starten av, og hun greier fortsatt ikke å sove alene, så nå legger hun seg oppi senga til lillesøstra når hun skal sove. Det er lurt å tidlig venne barnet til at man ikke behøver mat i munnen for å sove , og at man ikke spiser om natten.


Dette kan høres strengt ut, men det eneste man gjør er å fortelle barnet at natten er en tid der man sover. Om man ikke går helt og holdent inn for dette vil man ikke lykkes.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg