tirsdag 20. oktober 2015

Gjennomstekt biff

Gjennomstekt biff

Lite stekt biff (°C): Stek biffen minutt på hver side. Medium stekt biff (°C): Stek biffen på sterk varme til kjøttsaften pipler ut på oversiden, snu biffen og stek til det pipler på den andre siden. Hvordan steke biff ? Det går som regel bra.


Kjøttet blir godt og alle blir fornøyde. Jeg tipper det henger sammen med at biff er godt samme hva. Selv om du foretrekker rosa eller gjennomstekt kjøtt, så spiser man det med glede, uansett farge. Men, hvordan får du kontroll på biffen?


Jeg liker best rosa-rød biff , men det kan vi jo ikke spise nå. Husker forrige gang jeg var gravid at jeg ikke gadd å spise biff bare fordi jeg ikke kunne få den slik jeg liker, haha. Så spiste ikke biff på måneder. Skulle det være knapt med tid er Biff Stroganoff en klassiker det går ganske raskt å trylle frem. I motsetning til høyrygg og lammebog som trenger lang koketid før det blir mørt, er utgangspunktet til Stroganoff strimlet mørt biffkjøtt.


Gjennomstekt biff

Poenget her er å brune kjøttet over høy varme uten at det blir gjennomstekt , for så å lage en fyldig tomatisert fløtesaus med bacon, løk og sopp. Gjennomstekt : Stek til termometeret viser grader. Ta biffene ut av ovnen og la dem hvile i 5-minutter før servering.


Gode poteter er et must til biff. Hei Jeg _elsker_ rå biff. Hvis man gjennomsteker biffen er den totalt uspiselig etter min mening. Jeg har fått påvist at jeg tidligere er toxoplasmosesmittet, så jeg trenger ikke bekymre meg for dette, men synes det er vanskelig å finne ut om det bare et toxoplasmose eller også listeria som gjør at man ikke skal spise rå biff. Vi spiser generelt for mye filet og for lite av mindre eksklusive stykningsdeler.


Gjennomstekt biff

Omtrent prosent av kjøttet på en slaktet ku eller okse er biffkjøtt, altså indre- og ytrefilet, entrecôte, mørbrad og flatbiff. Så den mest kjøtt-ideologisk korrekte biffen, er slett ikke biff , men hode, hale bryst eller lår. Mørbrad skjæres til ca.


Hvis du skal lage biff til mange, så kan det lønne seg å helsteke den, og skjære den i skiver etter at den er stekt, eller du kan brune biffene først og steke de ferdig i stekeovnen. Derfor bør man sørge for god håndhygiene, rene redskaper som kniver og fjøler, samt å skille rått kjøtt fra ferdig tillaget mat. Desuten må man steke og koke maten tilstrekkelig.


Vi anbefaler at svinekjøtt og fjørfekjøtt er helt gjennomstekt eller gjennomkokt, sier seksjonssjefen i Mattilsynet. Blodig biff gir ikke større risiko for smitte av den fryktede bakterien E. Graden av smittefare er først og fremst knyttet til renhold av kjøkkenredskapene, sier. Slik blir biffen best. Apéritif forteller deg her hvordan du lykkes med oppgaven, og gir deg også forslag til hva som er det optimale tilbehør både på tallerkenen og i glasset.


Husk at kjernetemperaturen øker med av steketemperaturen når du legger kjøttet til å hvile etter steking. Sluttresultatet blir grader og en biff som er ganske fast i konsistensen og grå i fargen. Dvs at dersom du steker et lammelår på 1grader og skal ha grader i kjernetemperatur, så ta det ut når det er grader og pakk det i folie.


En god biff er veldig godt, men jeg har dessverre mange ganger fått servert en biff med feil stekegrad både på restauranter og hjemmebesøk. En biff blir ikke bedre en kvaliteten på råvaren og hvordan du behandler den. Legger man kjøttet under folie stiger kjøttet med ca av differansen.


Klassikeren er lammestek på 160˚ til anbefalt 63˚. Hei#128522; Jeg skal ut og spise med mannen min, og jeg elsker og spise biff ute på restaurant. Men jeg har lest man helst skal spise den helt gjennomstekt.


Gjennomstekt biff

Biff er en matrett hvor kjøttskiver fra okse stekes eller grilles og serveres med tilbehør. Retten serveres normalt med en eller annen type tilberedte poteter, eller ris og pasta, som er mer uvanlig i Norge.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg