tirsdag 29. august 2017

Gravid og sykemeldt

Rask og trygg leveranse. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Vi har samlet noen av de faktaene som fascinerer, forundrer og forbløffer oss mest. Arbeidsgiveren må utbetale sykepenger i arbeidsgiverperioden som normalt og deretter kreve refusjon av NAV.


Bruk søknadsskjemaet for unntak fra arbeidsgiverperioden på grunn av svangerskap. Saksbehandling og vedtak. Etter at nødvendige opplysninger er innhentet, fatter NAV vedtak og formidler det til både arbeidstakeren og.


Den gravide kan få bekkenløsning, som gjør enkelte typer arbeid umulig. Hun kan ha plager under graviditeten som kvalme, søvnproblemer og tretthet, smerter i korsryggen, vondt i legger eller føtter eller dovne hender og. Men langt de fleste gravide er friske med normale svangerskap og svangerskapsplager, og skal ikke sykemeldes. Mange gravide opplever å bli sykemeldt i løpet av svangerskapet, samtidig som de ofte har et sterkt ønske om å holde seg lengst mulig i arbeid. Tilpasning av arbeidstakers arbeidsforhold utgjør en viktig faktor for å redusere sykefraværet hos gravide.


Gravid og sykemeldt

Jeg slet mye første året etter jobbstart med nr en, og fikk vel i løpet av det året jobbet mye med min dårlige samvittighet. Nå vet jeg at jeg har noen begrensninger som andre slipper å ha, derfor kan ikke jeg være gravid , forberede meg på morsrollen og være i jobb. Skal jobbe frem til permisjon, egentlig mest for det sosiale for min egen del.


Har mye vondt i bekkenet, både når jeg går og sitter. Gravid og stolt sykemeldt ! Har en tung jobb med mye løfting hvor jeg må stå timer og løpe rundt omkring minst timer. Sykemeldt og gravid : Unge gravide er mest sykmeldte Forskerne har lenge trodd at det høye sykefraværet blant norske gravide skyldes at vi venter stadig lenger med å få barn. Bør det forventes at man bruker mange timer hver dag på dagtid til husarbeid osv?


Her er det snakk om å ha blitt tvangssykemeldt av legen, er i uke 1 men sliter med å sovne på jobb, på kvelden osv. Så mange som tre av fire gravide kvinner blir sykemeldt deler av eller hele svangerskapet. I gjennomsnitt er de sykemeldt i to måneder.


Det viser en ny studie som har sett på omfanget av og årsakene til sykefravær blant gravide kvinner i Norge. Hva er det med disse trådene? Er du gravid og sykemeldt og såpass dårlig at du kommer ikke ut av sengen engang, da burde ikke hus og andre barn falle på deg. Men klarer du å ta være på andre unger, så klarer du litt husarbeid.


NAV har også engasjert seg - dersom en arbeidstager blir sykemeldt på grunn av graviditet, mottar arbeidsgiver telefon fra NAV som spør om arbeidsgiver har forsøkt å tilrettelegge arbeidet for å unngå sykemelding. Undersøkelser har vist at det en klar sammenheng mellom antall og lengde på sykemeldingene og hvor fysisk tungt og slitsomt. Jeg er gravid i uke, med to gutter på henholdsvis snart år og snart år og full jobb. Har lenge (fem uker) slitt med en urinveisinfeksjon som jeg ikke har fått behandling for da jeg ikke fikk time til lege før etter 5-uker.


Det hele endte med en akuttinnleggelse på sykehus pga nyrestein. Det er min tredie svangerskap. Eventuelt tidligere svangerskap og historikk for øvrig. For friske gravide , og dersom den gravide ikke føler det er en belastning men sover greit, så er det ofte roligere på natt og derfor ofte gunstig. Kan jeg være sykemeldt som arbeidsledig ? Er du for syk til å ta det arbeidet som Arbeidskontoret kan tilvise deg, er du forpliktet til å skaffe sykemelding.


Gjør du ikke det, mister du dagpengene om du får tilbud på jobb eller kurs og ikke kan ta det på grunn av sykdom. Egenmelding gjelder ikke.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg