tirsdag 8. august 2017

Gravid forstoppelse

Forstoppelse hos gravide kaller obstipasjon i det medisinske fagspråket. Treg mage og hard avføring er andre vanlige betegnelser. Dersom forebyggende tiltak ikke er nok, finnes det legemidler mot forstoppelse gravide kan bruke.


Hun sier at det finnes ingen tall på hvor mange som er plaget forstoppelse , og hemoroider som et resultat av det, er veldig vanlig hos gravide. Når du er gravid , blir blodet ditt prioritert til de viktigste områdene i kroppen, nemlig livmoren, sier hun.

Under svangerskapet påvirkes tarmen av hormoner som gjør at tarmpassasjen tar lengre tid. Dette gjør at forstoppelse er et vanlig problem blant gravide. Andre årsaker til forstoppelse kan være lavt fiberinnhold i kosten, for lavt væskeinntak, høydosetilskudd av jern og lite fysisk aktivitet.


Mange gravide opplever at de får forstoppelse i større eller mindre grad. Dette kan være svært sjenerende, fordi naturlige tarmfunksjoner er viktig for velværet. I graviditeten må en tenke mer på matvanene sine enn ellers.


Hele fordøyelsen påvirkes nemlig av hormonenes innflytelse på tarmene.

Nogle er så generede, at de føler sig utilpasse og har lidt ondt i maven hele tiden. Der kan være flere årsager til at man får forstoppelse , når man er gravid. Hvilke andre produkt hjelper bra mot forstoppelse ? Begynner å bli lei av så mye svisker. Drikker mye vann, da jeg som gravid har den bivirkningen at jeg er så tørst hele tiden.


Om jeg har dilla på noe, så er det definitivt vann. Begreper som treg mage, obstipasjon eller forstoppelse brukes for å beskrive at avføringen går uvanlig sent gjennom tarmsystemet og er vanskeligere å få ut. Dette er et vanlig problem blant gravide. Den gravide føler seg gjerne ”oppblåst” i magen og kan ha magesmerter.


Avføringen kommer sjeldnere enn ellers og er hard og knollete. Noen gravide bruker jern uten at det er nødvendig, snakk med legen din om dette. Mosjon, drikke og fiberrik kost er viktig, som hos ikke- gravide.


Mange avføringsmidler kan stimulere livmoren, og må ikke brukes. Les mer om forstoppelse hos gravide , trygge og ikke-trygge medisiner her. Lavt fiberinntak, lavt væskeinntak, bruk av jern og mangel på mosjon øker sjansen for å få forstoppelse.


For å redusere sjansen bør du altså mosjonere mer, drikke mye vann, og spise mer fiberrik mat som grove kornprodukter, grønnsaker og frukt.

Dersom dette ikke hjelper, kan du snakke med legen din, og eventuelt få hjelp til å finne. Rask og trygg leveranse. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Gravid med forstoppelse Hva er grunnen?


Men hvorfor forstoppelse , og er der noget, du kan gøre ved det? Hvorfor får jeg forstoppelse som gravid ? Når du bliver gravid , øges mængden af progesteron i din krop ganske betydeligt. Det kigger vi på her.


Alle vet at gravide kvinner blir kvalme og kaster opp i løpet av det første trimesteret av svangerskapet. Og likeledes er det ikke uvanlig at vordende mødre opplever fordøyelsesproblemer, oppblåsthet og til og med forstoppelse. Dertil kommer, at Sundhedsstyrelsen anbefaler at alle gravide fra 10. Alt dette kombineret øger risikoen for forstoppelse.


Vi har samlet nogle gode råd mod forstoppelse og hård mave under graviditet. Der sker nemlig store hormonelle forandringer i kroppen, når man bliver gravid. Specielt med de kvindelige kønshormoner (østrogen og progesteron) sker der forandringer. Plagene kan inntre tidlig i graviditeten og skyldes hormonell påvirkning.


Dette skyldes at hormonelle endringer (økt progesteron) kan gi avslapning av glatt muskulatur i tarmen og dermed øke den gastrointestinale transittiden.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg