tirsdag 1. august 2017

Tidlig graviditetssymptomer

Jo, du var gravi men det var så tidlig at det ikke kunnes ses på ultraly og derfor kalles det en biokjemisk graviditet. Spontantaborter er dessverre ikke uvanlig, og en fjerdedel av alle graviditeter avsluttes helt i starten av graviditeten. Oi, det kom tidlig gitt.


Jobbet i kaffibar på den den tiden, og plutselig en dag så klarte jeg ikke lenger å drikke noe over romtemperatur uten å få halsbrann. Og puppene var überømme. Halsbrannen gav seg ikke før sekunder etter at jenta ble født.


Forstoppelse kan også være et tidlig tegn på at du er gravid. Når progesteronverdiene i kroppen øker, vil maten passere langsommere gjennom fordøyelseskanalen. Dette er årsaken til at mange kvinner tidlig i svangerskapet opplever å få treg mage. Pass på å spise rikelig med fiber, drikk vann og hold deg aktiv! Hvis du venter på å bli gravi har du lett for å tolke alle mulige endringer som tegn på graviditet.


Er du i tvil bør du kjøpe en graviditetstest. Hvis resultatet er negativt, og du fortsatt ikke har fått menstruasjonen tilbake, kan det hende du tok testen for tidlig. Vent noen dager og prøv igjen. Fra cirka uke kan man se hjertet slå. Tidlig ultralyd kan man betale seg til hvis det ikke er medisinske grunner til undersøkelsen.


V – Voksesmerter – i magen! Ligamentene rundt livmoren strekkes og tøyes når livmoren vokser. Det kan kjennes som stikninger i magen og er ufarlige selv om de kan være ubehagelige. Kroppen vår gir daglig fra seg tegn som kan minne om graviditetssymptomer , og det selv om vi absolutt ikke er gravide. Om du opplever tidlige tegn på graviditet, kan dette være så tidlig som dagen rett etter du har hatt eggløsning, til flere uker etter at du skulle hatt din menstruasjon.


Vores kroppe giver dagligt tegn fra sig, som kan minde om graviditetssymptomer – også selvom vi slet ikke er gravide. Begge dele er ganske naturligt. Hvor tidlig er det mulig å oppleve symptomer? Vi hadde ubeskyttet sex for dager siden (prøver ikke å bli gravid).


Har bommet litt på regning av sikker periode, og ser nå at jeg hadde eggløsning akkurat fo. Med Clearblue kan du også velge å teste tidlig – Clearblue graviditetstest – Tidlig Deteksjon gir resultater fra dager før uteblitt menstruasjon 1. Eller, for å få mest mulig informasjon om din graviditet fra en test, prøv Clearblue med ukeindikator, den eneste testen som også forteller deg antall uker siden unnfangelse. Graviditetssymptomer kan være meget forskellige fra kvinde til kvinde og fra graviditet til graviditet.


Hvor nogle gravide får voldsomme graviditetssymptomer , mærker andre stort set aldrig symptomer under graviditeten. Nogle kvinder oplever symptomerne med det samme, mens andre først oplever dem senere i graviditeten. Dersom jordmor eller lege på første kontroll får mistanke om at det er mer enn én, vil de sende deg til tidlig ultralyd. Flerlingesvangerskap er per definisjon risikosvangerskap, og det er viktig å oppdage så tidlig som mulig.


Symptomer på graviditet er individuelt fra kvinne til kvinne. Noen oppdager symptomer ganske tidlig , andre senere. Noen har få symptomer, mens hos andre kan de oppleves svært plagsomme.


Skjønner heller ikke hvordan d er mulig å kjenne noe så tidlig , siden egget ikke er festet enda, men det var virkelig ikke til å ta feil av- og jeg opplevde mye av det samme første gang jeg var gravid også. EL-datoen er jeg sikker på (får veldig tydelige EL-smerter), og fikk den også senere bekreftet på to ultralyder. Vet det ikke er bra å gå og bekymre seg, tenkte jeg skulle bestille tidlig UL bare for å få fred. Er det normalt at svangerskapskvalme bare varer i en uke og to?


Trodde den varte et par mnd når den først kom. Er det flere her inne som har hatt flere graviditetssymptomer som nå er borte? Et annet symptom sett tidlig i svangerskapet sees i brystene. I tillegg til veksten av brystene, blir brune sirkler på sidene av brystene mørkere.


Den vanligste situasjonen tidlig i svangerskapet er følsomhet for lukt. Spesielt vil lukt fra måltider forårsake kvalme. Hyppig toalett er en forløper for tidlig graviditet. Sjekk denne tråden jeg la ut for en stund siden: Spesifikke symptomer.


Jeg kjente det så tidlig. Hvis du har vanlig menssyklus så er det jo ikke lenge til du kan teste (jeg gjettet min siden jeg ikke rakk å ha en syklus etter pilleslutt). Egget og sædcellen har smeltet sammen til en klump av celler som deler seg med rekordfart, og nå bruker egget noen dager på å finne et passende sted i livmoren der det kan grave seg ned og ligge godt beskyttet. Tidlige tegn på graviditet – der er nogen kvinder, der kan mærke – eller bare ved – at de er gravide, længe før nogen test har bekræftet det for dem. Og så er der dem, der slet ingen symptomer har før slutningen af graviditeten.


Noen ganger kan en kvinne ha symptomer og ikke være sikker på om hun er gravid eller ikke. Mange symptomer på tidlig graviditet, inkludert ømhet i brystet, tretthet, oppblåsthet og mild krampe, kan også signalisere en nærmer seg menstruasjon eller kan være relatert til premenstruelt syndrom (PMS). Det er ingen som vet nøyaktig hvorfor det er så stor forskjell på kvinner, og hvordan de opplever svangerskapet når de blir gravide i forhold til graviditetssymptomer.


For det kan variere veldig mye når man for første gang merker tegn på graviditet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg