torsdag 31. august 2017

Den femte barnesykdom bilder

Hva er den femte barnesykdom ? Erythema infectiosum er en virussykdom med utslett, forårsaket av et parvovirus B19. Sykdommen opptrer ofte som små epidemier, særlig vinter og vår. Den forekommer hyppigst hos barn i aldersgruppen 5-år, men den kan ses hos personer i alle aldre.


Tilstanden er svært vanlig.

Den femte barnesykdommen heter på det medisinske fagspråket erythema infectiosum, og er en vanlig barnesykdom som gir utslett. Den sjette barnesykdommen skyldes et herpesvirus - vanligvis humant herpesvirus (HHV-6), noen ganger HHV-7. Legen tar en blodprøve og sender den til et laboratorium, som i løpet av et par dager kan gi svar på om du har antistoffer mot parvovirus B19. Vanligst er det i alderen måneder til år.


Virussykdommen er et slags herpesvirus, men helt ufarlig, sier fastlege, Kari Løvendahl Mogstad ved Munkholmen legesenter og gründer i firmaet Lykkelig som Liten. Men det er ikke uvanlig at også større barn, ofte opp til år, får denne sykdommen. Noen ganger rammer den også voksne.


Men den forekommer også av og til i alle aldre.

Femte barnesykdom er en infeksjonssykdom med lette luftveissymptomer, feber og utslett srlig hos barn over r. Personer i andre aldersklasser kan ogs smittes, srlig gjelder. Noen får også et rødlig utslett som kan klø på bryst og føtter. Hjernehinnebetennelse - Nye Ahus Barn og Ungdom Bilder. Innholdet i er basert p Norsk Elektronisk Legehndbok (NEL). Samtidig med at temperaturen faller, så får barnet utslett, først på brystet, og herfra brer det seg til resten av kroppen, samt armer og ben.


Utslettet forsvinner ofte etter et par dager. Det er bare sjelden utslett i ansiktet. Den høye temperaturen, som kommer plutselig, gjør at barnet kan få feberkramper.


Den fjerde er helt ufarlig for gravide ja. De blir veldig røde i kinnene. Mener det var bilde når jeg søkte femte barnesykdom - jeg går alltid inn på linken til nhi. Skrevet av Kathrine Woie, lege. Andre aldersgrupper kan også smittes, særlig gjelder dette foreldre til mindre barn og de som arbeider med barn.


Fem til dager etter smitte får barnet utslett i kinnene. Det kan klø og huden vil føles ubehagelig og varm. Etter en uke forsvinner oftest utslettet.

Vi har et stort utvalg design tilpasset livets viktigste øyeblikk. Last ned appen og bestill. Bevar minnene i en vakker og personlig fotobok. Bestill lett online her!


Norway Shop, den offisielle butikken for gensere fra Dale. Praktisk otoskop for hjemmebruk. Lar deg lyse og se inn i ørene. Den opptrer vanligvis som små epidemier på vinter og vår. Den har blitt flyttet, slettet eller har aldri eksistert.


Prøv et søk etter det du leter etter. Søkefeltet finner du på toppen av menyen. Havnet du her med et bokmerke bør du oppdatere bokmerket ditt. Inkubasjonstid 4-dager.


Legen mente det var pga medisinene jeg tar,men det er jeg usikker på nå for sykepleieren sa hun var en tullhøne som sa det. Kan jo være hva som helst annet nå. Men nå som utslettet er på retur fikk det et veldig marmorert utseende, noe som visstnok er veldig typisk for den femte barnesykdom. Så nå føler jeg meg rimelig sikker på lillesøsters diagnose.


Jaja, jeg som har gått og ventet på vannkoppene, og så kom den femte barnesykdom snikende inn fra sidelinja. Den har fått navnet sitt på grunn av det er den femte utslett-sykdommen i en gruppe røde utslett som også inkluderer skarlagensfeber, meslinger, rubella og roseola.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg