onsdag 9. august 2017

Steke bacon i ovnen

Flere brett kan stekes samtidig. Perfekt bacon krever hverken vending, stekespade eller fettsøl. Egg og bacon er en del av helgekosen for oss nordmenn, men skal man lage til mange blir det fort et logistisk og tidkrevende puslespill. Ikke bruk tid på å steke ting i rekkefølge—stek alt samtidig!


Siden stekeplaten er større enn stekepannen din, får du stekt mer bacon på én gang, og alt blir ferdig samtidig. Skal du steke mye, bruker du varmluftsfunksjonen, og legger inn to stekeplater med bacon samtidig.

La baconet steke i minutter, eller til du ser at det har fått farge og blitt sprøtt. Eg har bestandig sytet med steke bacon , PGA all sprutingen, ikke så behagelig heller når fettet spretter på meg, men nå er de slutt på det. Nå slipper eg ha storvask etter eg har stekt bacon. Dette var et supert tips. De fleste steker bacon i stekepannen, men har du testet den effektive og knallgode metoden i ovnen ? Imens kan du steke pannekakene eller lage retten som baconet skal serveres til.


Du har kanskje gode helge- og ferieminner til det å våkne til lyden av bacon som knitrer i stekepannen. Er det som regel du selv som må gjøre jobben, vet du at det kan være en grisete affære. Ved å steke bacon i ovnen , slipper du alt fettsølet, raskere går det også.

Forvarm ovnen til 2grader, eller start eventuelt med kald ovn og legg til noen minutter. Dekk et stekebrett med aluminiunsfolie og brett opp langs kantene rundt hele. Legg bacon spredt ut over aluminiumsfolien. Bacon i ovnen På restauranter lager de bacon i ovnen , og det kan selvfølgelig du også gjøre.


La ovnen bli 1grader, legg baconet på en stekeplate i ovnen på et bakepapir (uten at det er nær hverandre etc). Det vil ta omtrent til minutter å få stekt baconet, men følg med - alle ovner er ulike. Sådan steger du bacon i ovn. Skal du bruge bacon i ovn til en hjemmelavet burger, ja så kan du lægge dem i en cirkel, så de passer med burgerbollen.


Og ellers lægger du selvfølgelig bare baconskiverne i lange stykker på bagepladen. Bent Stiansen viser deg her hvordan du steker bacon i ovnen. En effektiv metode som gir mindre søl på kjøkkenet.


I kokeboken Alene hjemme får du i tillegg til gode matoppskrifter massevis av. Det kan fort bli svid tørt, masse fettsøl. Hvordan steke hel svinefilet i ovn. Brun fileten raskt i panne som beskrevet over slik at den får en god stekeskorpe. Ha gjerne i hvitløk og urter mot slutten av bruningen.


Før stekte jeg bacon i stekepanne i mye fett, men har funnet ut at den aller beste metoden er å bruke stekeovn. Jeg legger baconet på en stekeplate kledd med bakepapir og setter platen midt i ovnen. Pisk sammen alle ingrediensene unntatt bacon i en bolle.

La røren svelle i minimum minutter. Dekk en stor langpanne med bakepapir og hell pannekakerøren oppi. Sett ovnen på 2grader. Fordel baconbiter på toppen. Stek NEDERST i ovnen i minutter.


Stekt bacon i mikroen oppskrift. Bacon kan stekes i mikrobølgeovnen uten fettsprut. Det er ikke nødvendig å steke baconet først.


Legg et stykke ufarvet, umønstret husholdningspapir på en tallerken. Kyllingfilet snurres i bacon og stekes i ovn sammen med med grønnsaker. Server med hvitløksbaguetter.


Kylling med bacon stekt i ovn er skikkelig lørdagskosemat.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg