torsdag 10. august 2017

Utstående føflekk

Jeg har en utstående føflekk som jeg jo har hatt hele livet. Jeg opplevde for ca år siden at den forandret seg litt, men nå har den holdt seg stabil siden da. En veninne av meg mener jeg bør fjerne den uansett, som forebygging. Jeg har legeskrekk, og ønsker ikke at en almennlege skal grave ut.


Utstående føflekk

NO: Fødselsflekk, føflekk eller skjønnhetsflekk – alle har dem, i varierende grad. En liten føflekk på kinnet à la Marilyn Monroe kan se sofistikert ut og også være et slags identifikasjonsmerke. Den er helt ufarlig – helt til den begynner å forandre seg.


Det er viktig å være oppmerksom på om føflekker forandrer seg. Dette viser seg som små, svarte. Velkommen til føflekk kontroll! Norge er landet som har høyest antall personer med hudkreft, vi tar føflekker på alvor. Våre leger vil undersøke føflekken får den evt fjernes med laser eller kirurgi.


Har en mørk utstående føflekk jeg også, under armen. Den har klødd en gang i blandt, men legen har sagt at den helt ok. Men likevel vil jeg fjerne den, for den er rett og slett i veien! Er det vondt å fjerne føflekker? Det er sikkert ikke noe alvorlig Lilleulv, men det kan være like greit å fjerne den.


Det er en utstående føflekk som en liten rosin. Plaster noen dager altså. Huff, skjønner ikke hvordan det skal gå rett inntil øye. Blir vanskelig å sminke seg også da.


Utstående føflekk

Ja ja, får bare ta det som det kommer. Har du nylig oppdaget én eller flere røde føflekk -lignende prikker på kroppen? Hvis det er en utstående så kan du jo sette en tråd rundt den og la den dø vekk selv. Blodtilførselen stenges når du setter en tråd rundt den og da forsvinner den av selv etter en stund. Hvis en føflekk begynner å vokse, blir større, endrer form og farge eller til og med begynner å blø, da må du bestille time og få flekken vurdert av lege, forteller hun.


Størrelse på 2-mm gjør sannsynligheten for føflekk kreft liten, men utelukker det ikke. Man kan godt ha føflekk kreft uten at det blør eller klør, også i et sent stadium. En normalfarget og ensfarget føflekk på 2-mm uten noen av varselstegnene er stort sett ufarlige. Tidligere var det betraktet som den ultimate skjønnhet å ha en slik flekk på kinnet. De som ikke hadde det naturlig sminket på seg denne føflekken.


Utstående føflekk

Føflekker kan komme fram hvor som helst på kroppen. Har du en føflekk eller hudforandring du ønsker å fjerne kan du få fjernet den hos oss av plastikkirurg på en måte som gjør at det blir minst mulig synlig, og få det innsendt og analysert med svar på undersøkelsen etterpå. Det tryggeste dersom det gjelder føflekker er å fjerne disse helt med kniv i lokalbedøvelse.


Eg har føflekk under foten og har også hørt at dette ikkje er bra. Så spurte legen om det og han såg på føflekken men sa berre at den såg fin ut og det berre var tull å fjerne den, vart egentlig litt opgitt over legen då for følte ikkje at han tok det seriøst når eg veit om mange som har fjernet under foten berre på grunn av plasseringa. Den er liten og litt utstående , men jeg synes området rundt har spredd seg litt. Jeg er ikke helt sikker på om det er noe jeg bare innbiller meg.


Ihverfall er den ujevn i kantene. Mørk i midten og lysere utov. Er man i tvil fjerner man eller tar prøve av en føflekk som ser slik ut.


Godartet, men kan fjernes og sendes til analyse for sikkerhets skyld. En føflekk er en flat eller utstående konsentrasjon av pigmentceller.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg