tirsdag 22. august 2017

D vitamin gravid

Lei av lang kø på apoteket? Bestill vitamin for gravide fra Farmasiet hjem til deg. Spar tid ved å handle enkelt og diskret på nett. Rask leveranse og stort utvalg. Fyll ut med vitaminer og mineraler kroppen din trenger hos Gymgrossisten.


Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Helsedirektoratet anbefaler derfor at gravide tar kosttilskud som for eksempel tran, for å spe på inntaket.


Den anbefalingen støtter de svenske forskerne opp om i den nye studien. Tran har et høyt innhold av vitamin D , og daglig bruk av tran i vinterhalvåret anbefales. For de som ikke kan eller vil ta tran, finnes det vitamin D dråper eller tabletter som kan kjøpes på apotek uten resept. Du bør få i deg mikrogram vitamin D daglig mens du er gravid. Når du er gravid er det viktig for både deg og barnet at du får i deg nok vitamin D. D - vitamin får du gjennom noen få kilder i kosten, og ved å være ute i sollys.


Anbefalt daglig dose vitamin D for gravide er mcg. Ved graviditet er kalsiumbehovet økt, blant annet sikrer kalsium at skjelettet til barnet utvikler seg som det. Inntak av fet fisk, egg, margarin, smør og tran er viktig for å få opp D -vitaminnivået i kroppen, men minst like viktig er det å tilbringe tid i solen.


Fakta om vitamin D Generelt om vitamin D. Man bruker normalt betegnelsen vitamin om organiske stoffer som skal tilføres kroppen utenfra, fordi kroppen ikke selv kan danne dem. En har oppdaget at vitamin D også kan dannes av kroppen selv, og det vil derfor være mer korrekt å kalle det et provitamin. Rene vitamin D -tilskudd brukes mot vitamin D -mangel av barn og voksne. Tran er anbefalt til de aller minste, men vitamin D -dråper er også et godt alternativ. Det finnes også tilskudd som inneholder vitamin D og kalsium, og som kan være gunstig å bruke dersom man får i seg for lite meieriprodukter.


D vitamin gravid

Er du gravid , behøver du derfor blandt andet folinsyre og jern. Bestel bij GigaGunstig! PIаn vаn zаkеnmаn hееft еnоrmе imрасt ор jоuw inkоmstеn! Vеrdiеn еIkе dаg gеId! Vitamin D uit meerdere Webshops Vergelijken.


Brosjyrer, plakater og opplæringsmateriell. Graviditet, fødsel og barseltid i Norge. Hvor finner jeg vitamin D ? Enkelte matvarer er beriket med vitamin D , for eksempel ekstra lett melk, smør og margarin. Melk med vitamin D kan ikke erstatte fet fisk og tran, men kan være et supplement.


D vitamin gravid

Tre glass ekstra lett melk (glass = dl) gir deg nesten en femtedel av D - vitaminet du trenger hver dag. Mangel på vitamin D hos barn kan medføre rakitt, også kjent som engelsk syke. Dette gjør at skjelettet blir mykt og bena kan bli bøyd.


Hos voksne kan det medføre osteomalasi, som er karakterisert ved mindre kalsium i skjelettet, skjelettsmerter og svak muskulatur, særlig i bekkenpartiet, ifølge Norsk Helseinformatikk. Her er anbefalingene for gravide 800µg (altså mikrogram) per dag for vitamin A. Dette er litt mer enn hos ikke- gravide kvinner, der det anbefalte inntaket ligger på 700. En 5ml dose tran (ca en barneskje som er anbefalt dose) gir i tilegg til essensielle omega fettsyrer, 270µg vitamin A , altså rundt av anbefalt dagsdose for gravide.


D vitamin gravid

Tilstrekkelig tilførsel av vitaminer og mineraler under graviditet og amming er av stor betydning for både mors og barnets helse. Dersom kvalme eller annen sykdom forhindrer et tilfredsstillende næringsinntak, bør man supplere med et generelt tilskudd som tilfører daglig anbefalt inntak av både vitaminer og mineraler.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg