onsdag 30. august 2017

Diare barn 1 år

Diare barn 1 år

Hva er årsaken til diaré hos barn ? Det finnes mange typer virus, bakterier og parasitter som kan gi diaré, særlig hvis man har vært på turistreise i eksotiske land. Rotavirus har vært en vanlig årsak til diaré hos barn , men nå vaksineres spedbarn født etter 1. Vaksinen beskytter omtrent prosent av mottakerne. Akutt diaré vil si at avføringen plutselig blir løsere og kommer hyppigere enn normalt. Ved diaré forsvinner mye væske raskt, og det er viktig å erstatte væsketapet for å forhindre uttørring (dehydrering).


De fleste medisiner kan virke på magen og tarmene. Behandling med antibiotika er en vanlig årsak til diare. Kan av og til føre til diare , fordi harde avføringsklumper kun tillater passasje av tyntflytende tarminnhold.


Uspesifikk småbarnsdiare. Ofte vil barnet også kaste opp og ha feber. Tarmens opptak av vann kan også forstyrres av forskjellige ting. Barn kan ha tynn avføring uten at det av den grunn er snakk om diaré.


Diare barn 1 år

Når barn smittes av visse virus som gir magesjau, farang eller gastroenteritt som er det medisinske navnet, starter det gjerne med høy feber, kvalme, oppkast og etterhvert også diare. Ofte fortsetter barnet å ha diare noen dager eller opp til en uke etter at feberen er borte. Barn under år : dl væske per kg kroppsvekt i døgnet, dvs.


Barn over år : - dl væske per kg kroppsvekt i døgnet, dvs. Hos barn under år begynner dette gjerne med plutselig oppkast, med diaré og feber etter hvert. De minste barna kan ha 3-slike infeksjoner i løpet av en vinter fordi de har liten immunitet mot slike virus.


Olavs Hospital i Trondheim. Oppkast hos barn Hvorfor kaster barnet mitt opp? Den vanligste årsaken til oppkast hos barn er mageinfeksjoner. I slike tilfeller er oppkastet ledsaget av diare og feber.


Friske barn med 2–løse, eventuelt også slimete, avføringer med ufordøyde rester. Ingen spesiell behandling, men kostholdet må bestå av nok. Flere barn dør av diaré i fattige lan enn av aids, malaria og meslinger.


ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL. Når diareen vedvarer i mer enn et par uker, snakker vi om langvarig diaré, eller. Tommelfingerregel: Hvert døgn trenger barn under år dl væske per kilo,. Kan inntreffe hos barn mellom og år , ofte diare med råtten lukt. Tømningen selv har en flytende konsistens og farge, forskjellig fra det vanlige.


Det er veldig viktig å ikke gå glipp av de første symptomene på diaré i et ett år gammelt barn. Barn 0-år : Små barn har mindre væskereserver enn voksne, og jo mindre barnet er, jo mindre er reservene. Diaré hos barn på år.


Diare barn 1 år

Uttørking kan være farlig for små barn. Felling av melketennene begynner i 5-6-årsalderen. Er det vondt å få tenner? Tannfrembruddet skjer uten sår, men det kan gi trykk og kløe.


LES OGSÅ: Derfor får du akutt diaré. Dette påvirker også tarmen. Bekymring og angst har også stor innvirkning på tarmfunksjonen. Nervesystemet blir aktivert ved stress som gir dårlig tarmbevegelse og magesmerter. Maltekstrakt har tradisjonelt vært mye brukt mot forstoppelse.


Det foreligger lite dokumentasjon på om det faktiske hjelper, men kan forsøkes ved milde former for forstoppelse for å mykgjøre avføringen hos barn under år. Vanlig dosering av maltekstrakt er teskje i 2ml melk ved 2-måltider per døgn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg