onsdag 30. august 2017

Enkel ostekake med gele

Enkel ostekake med gele

Kaken er god både til kaffe og dessert. Husk å beregne tid til å fryse kakebunnen, og at den skal tine i kjøleskapet i ca. Grunnoppskriften finner du tidligere registrert på detsoteliv. Mange bruker imidlertid å legge et gelélokk som pynt på kaken, slik som i denne oppskriften.


Enkel ostekake med gele

Denne milde ostekaken har god smak av sitron og er fin å servere til selskap i hagen, 17. Husk at kaken trenger minst tre-fire timer til å stivne og kan dermed med fordel lages dagen før. Denne ostekaken har sitrongelé blandet inn i røren, noe som gjør at den blir lett og luftig i konsistensen, og frisk og god i smaken. Til bunnen kan du bruke de kjeksene du liker best, vi har brukt digestive i denne oppskriften. Dette er en enkel ostekake med jordbær og med enkel , mener jeg virkelig enkel.


Her er det ingenting som skal stekes! Bunnen lages av en blanding av kjeks blandet med smeltet smør eller margarin og presses godt ned i en rund kakeform. Ostekremen består av nettopp kremost og kremfløte, smaksatt med litt sukker og jordbærpuré.


Det er ikke min eksmanns ostekake jeg har oppskrift på her. Neida, min ostekake er så enkel at det nesten er for godt til å være sant. Samtidig smaker den OSTEkake ! Ikke sånn luftig fromasj-tull som man av og til får servert, og som noen kaller ostekake selv om det i sannhet bare er litt pisket krem med fruktsmak og gelatin oppi. Bunn: pk bixit havrekjeks 1gr.


Knus kjeks, smelt smør bland sammen og legg det i bunen av en springform. Vi er egentlig ikke noen store dessert mennesker, men når vi skal ha gjester er dessert på sin plass. Enkel ostekake på glass.


Enkel ostekake med gele

Mens jeg holdt på merket jeg at massen begynnte å stivne noe, men den var fortsatt enkel å jobbe med. Flyter den ut gjennom formen kan man jo vente en 5-minutter mens man rører litt innimellom, og la den tykne litt så den ikke renner igjennom. Friske, syrlige bringebær er kanskje det mest perfekte smaksfølget til en ostekake.


Bærene runder av den litt mektige ostekremen og gir kaken en sommerlig friskhet. Har du andre favorittbær kan du fint blande dem inn i denne kremen. Ingen eggedosis, ingen gelatin – her skal du bare røre kremene sammen og blande inn bærene. Oppskriften er skammelig enkel. Bruk gjerne former som er større i diameter – kaken blir da bare litt lavere.


Jeg har brukt en kremost fra. Alternativ til topping: Skiver av frukt, som kiwi, mango og jordbær. Man kan også lage gele på blåbær, solbær og jordbær. Eller bruke et syltetøy eller kirsebær fra glass.


HUSK: Det tar 4-timer for at kaken setter seg. Riktig nok tar det en del tid å lage den, men det har du igjen for. Ostekake med gelélokk smaker fantastisk godt. Hei og velkommen til min lille side med oppskrifter på ostekake. Tenkte jeg skulle prøve denne når mamma har bursdag- hun eeelsker ostekake ! Men… Det står 4kremost, 2pk Philadelphia… Det er vel 100g i hver pakke med Philadelphia, så er det da 200g det skal være til sammen?


Enkel ostekake med gele

Eller er det da pakker med Philadelphia? Med frisk appelsinsmak er denne ostekaken, laget av konditormester og landslagskokk Sverre Sætre, perfekt til påskekosen. For at ostekaken skal sette seg skikkelig bør den stå i kjøleskapet i 5-timer før servering. Sjokoladeredet lager du enkelt ved å smelte sjokolade, tegne et gitter på en frossen plate og forme sammen. Nå kan du enkelt lage fantastiske ostekaker.


Finn et godt utvalg av herlige oppskrifter og la deg inspirere du også. Derfor har vi stor glede av nettopp denne desserten som ikke en gang må stekes i ovnen. Det er en syrlig ostekake smaksatt med pasjonsfrukt- og appelsinjuice.


Det ble en fryd for både øye og gane.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg