mandag 21. august 2017

Baby født uke 34

Uke er helt på grensen til om en stopper fødselen. Ved uker er det helt greit å føde også på små fødeavdelinger i distriktene. Er du i uke , kan det hende at en forsøker å stoppe fødselen – slik at kvinnen kan rekke å komme seg til en større fødeavdeling for å føde. Vi var to uker på sykehuset vi da, fordi hun trengte litt pustehjelp de første dagene og vi arbeidet litt med å få til amminga.


Født i uke - erfaringer?

Noen her som har født barn i uke og utover? Spedbarn som fødes etter uke 3 klarer seg som regel fint. De kan ha bruk for noen flere dager på sykehuset, men vil på lengre sikt ha like gode helseutsikter som barn født rundt termin. Det fødes få spedbarn før uke 32.


Disse barna må ligge lenger på sykehuset. Barna er underutviklet når de kommer til verden. Et prematurt barn født mellom 29.


Det kan bevege hodet fra side til side, bli komfortabel, og kan gripe om fingeren din.

Rundt uker kan barn kravle sammen i fosterstilling akkurat som en nyfødt. Men det støkker lettere enn et barn født ved termin. Følg graviditeten uke for uke. Les hva som skjer med babyen i magen, og i mors kropp. Få gode tips til dere som skal bli foreldre hver uke i svangerskapet.


Overgangen skjer hjemme. Forskerne bak studien skriver i en pressemelding at barn født ved uker har nesten dobbelt så stor sjanse for å havne på akuttmottaket i løpet av den første måneden etter fødselen enn de som er født etter eller uker. I begynnelsen av denne uken er fosteret uker gammelt. Tåneglene når nå tåspissene.


Om du kunne plassert fingeren din i fosterets håndflate, ville den lille hånden lukket seg om den. Det er griperefleksen hos barnet som er ferdig utviklet. Navlestrengen er rundt en halv meter lang og mellom én og to centimeter i diameter.


Jeg fikk gutten min i uke 34. Har ikke hatt andre babyer enda, men tror han var omtrent som babyer flest bare mindre. Barnet har lagt i fosterstilling med beina opp under seg i flere uker , og det skal vokse enda mer fremover. Barnet blir ikke så mye lengre, men det legger på seg ca.


Om ni uker er barnet klar til å komme ut!

Vær ikke redd hvis barnet virker mindre aktivt de kommende ukene. Gratis frakt fra 6kr. Search For The Baby. Alle født før uke må på barneavdelingen fordi før uke er ikke pustesenteret i hjernen helt modent og man må derfor passe på at den lille ikke glemmer å puste.


Mange barn født i uke som ikke har problemer med pustestopp og matinntak kan raskt skrives ut. Andre trenger litt mer tid. Slik du beskriver har jeg også hatt. Men fra det blir slik har det hos meg gått 1-uker før fødsel.


Men er tydelige modningstegn du beskriver. Tallene indikerer at dette gjelder seks av ti fødsler, mens kun føder etter termin. Du er heller ikke alene dersom du føder mer en to uker fra termin.


Ca oppgir at de fødte mer enn to uker før termin mens det tilsvarende tallet etter termin var vesentlig lavere, d. Først rundt uke kan det premature barnet begynne å ammes normalt. Frem til da får det mat via sonde eller ventrikkeldrypp. Da har barnet en slange i nesen som går ned i magesekken. Maten består vanligvis av morsmelk fra mamma, eventuelt donert fra en annen mamma, og den kan være forsterket med næringsstoffer og vitaminer.


Min datter er født i uke , en sterk og fin jente på kg. Hun måtte ligge i kuvøse med cpap de første dagene, måtte mates med sonde og fikk ellers litt lysbehandling for gulsott. Ellers fant de en bilyd på hjerte som de regner med vil forsvinne selv. Vi fikk komme hjem etter uker på sykehus, fremdeles med sonden da. Vekten vil derimot fortsette å øke kraftig fra uke til uke.


Babyen legger på seg rundt gram i døgnet, og vil derfor bli rundere jo nærmere du kommer termindatoen. En baby født i denne uken vil ikke bli regnet som for tidlig født.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg