fredag 18. august 2017

Spontanabort uke 6

Etter en spontanabort blir de fleste raskt gravide igjen. Svært mange er opptatt av hvor fort de kan prøve. Fasitsvar finnes ikke, men mange mener nok det kan være lurt å vente til man har gjennomgått en normal menstruasjonssyklus. En spontanabort betyr et ufrivillig, spontant tap av en graviditet før 22.


Spontanabort uke 6

Tilstanden er forbundet med uprovosert vaginalblødning med eller uten smerter nederst i magen. Spontanabortene kan deles inn i de tidlige, som skjer før utgangen av 12. Hvis et levende foster er til stede ved uke er risikoen for fostertap de neste ukene på.


For mødre under år er tallet under. Mors alder er svært avgjørende for forekomsten av spontanabort. En dansk undersøkelse viste at 1 av alle kjente svangerskap endte med spontanabort.


Spontanabort uke 6

Hva er en spontanabort ? Fant denne statistikken ang spontanabort , og odsen er på vår side – risiko fra unnfangelse sjanse fra ca. Når du har passert uke 1 er du som regel trygg, sier hun. Hun forklarer at en spontanabort per definisjon er et svangerskap som går til grunne før fullgåtte uker av svangerskapet. Etter uke kalles det en senabort og senere i svangerskapet kalles det en prematur fødsel, sier hun. Det befruktede egget har slått seg til utenfor livmorhulen, vanligvis i eggleder.


Svangerskap utenfor livmoren er ikke forenelig med liv. Til sist vil egglederen briste. Symptomer på at svangerskapet ikke utvikler seg normalt vil vanligvis komme rundt uke 6. Kvinnen kan oppleve smerter i magen, evt. Ved symptomer på tidlig spontan abort , det vil si før 12. Hos de fleste som aborterer tidlig har fosteret vært dødt i en periode, og hos noen har det aldri vært utviklet noe foster.


Det er vanligvis vanskelig å si noe om årsaken til spontanabort i hvert enkelt tilfelle. Man regner med at omtrent prosent av alle påviste graviditeter ender med spontanabort. De aller fleste av disse skjer i løpet av de første tre månedene. LES OGSÅ: Dette skjer med kroppen din når du tar en abortpille før uke 12. Risiko for ny spontanabort ? Det er liten risiko for gjentakelse etter en spontanabort , ifølge gynekolog Romundstad.


Dersom en kvinne opplever tre påfølgende spontanaborter bør hun utredes med tanke på eventuell bakenforliggende årsak, råder Romundstad. Anonym bruker skrev: Jeg lurer også på hvorfor han har behov for å snappe henne hver dag. Han har kun snapscore med henne og med meg men tre uker med henne og noen få dager med meg. Men det er bare uskyldig hverdags prat som han sier.


Jeg hater å føle meg sjalu, det er så slits. Min erfaring med spontanabort i uke 5- var at det var ikke tvil om at det var det som skjedde. Jeg fikk veldig vondt og blodet var mye, brunt og klumpete. Jeg ringte legevakten som ba meg ta ny graviditetstest etter timer og håpe på det beste, men at de trodde nok det var over.


Jeg har nå vært en del av forumet i snart tre uker, og fant ut at jeg var gravid for snart fire uker siden. Jeg og mannen min var så heldige at vi ble gravid første måneden vi prøvde, men dette måtte selvfølgelig være for godt til å være sant. Så leit, ts, spontanabort er ikke morsomt, uansett hvor vanlig det måtte være. Særlig når man begynner å nærme seg uke 10.


Jeg hadde en i uke en gang, like etter en graviditet som gikk til grunne i uke 7. Sv: spontanabort , min erfaring. Det gikk ikke bra med fosteret, hadde hatt en spontan abort. Det fikk jeg konstantert i uke ved vaginal ultralyd. Så det har vært veldig trist, spesielt for kjæresten min, siden han ikke hadde kjent det jeg hadde kjent, ikke sant?


Uansett årsak og svangerskapslengde er spontanabort ofte en vond opplevelse for de som rammes. Både fysisk og psykisk. Det er veldig individuelt hvordan man opplever tapet, og det kan være vanskelig for andre å forstå smerten. Og at det tar sin tid å bearbeide sorgen.


Og graviditet er skummelt generelt. Babyverden har en podcast uke for uke. Under tema vil du for hver uke kunne lese en oppsummering av det som ble sagt i podcasten.


Fødselslege Tilde Broch Østborg: Det skjer mye i uke 6. Her er litt fakta jenter, synes det kan hjelpe litt på. Hvor stor er sjansen for spontanabort ?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg