tirsdag 1. august 2017

P stav og mensen

Jeg fikk p - stav for måneder siden. Har stroe plager med blødninger. P -staven beskytter deg godt mot uønsket graviditet. Ubeskyttet sex for noen uker siden kan ikke ha gjort deg gravid siden du har p - stav.


P - stav er sikker og langvarig prevensjon. Innsetting av p - stav innebærer at en tynn stav legges under huden på innsiden av overarmen. Skal ta mitt første prevensjonsmiddel og kom frem til at p - stav var det mest sikreste og billigste i lengden.


Er ikke alle som tåler p - stav og minipiller, de burde egentlig anbefalt å teste om cerazette ga problemer før de legger inn p -staven. Har ei venninne som tok p - stav , som reagerte dårlig på cerazette og microgynon men som ikke sa noe til legen om det. Hun måtte ta p -staven ut etter mnd med mens. Men det går nok over! Hormonet er innbakt i staven og små mengder tas kontinuerlig opp i blodsirkulasjonen.


Hvem er p -staven egnet for? Dersom implantatet settes inn mer enn dager etter fødsel, er det risiko for graviditet de førtste dagene, bruk da annen prevensjon, som. I dette kapittelet beskrives prosedyrene for innsetting og uttak av p - stav , øvrig informasjon om p - stav finnes i kapittel 1. Jeg har fortsatt småblødninger hele tiden, noe som er veldig irriterende. Er dette normalt ved bruk av p - stav ? Jeg tenkte at da hadde jeg fått mensen tilbake, babyen sov natten gjennom så siden jeg ikke nattammet lenger tenkte jeg bare at sånn er det.


SVAR: Hei Så fint at du skriver til ung. Innsetting og uttak av p - stav skal utføres av lege eller annet helsepersonell (jordmor, helsesøster e.l.) som er godt kjent med innsetting- og fjerningsprosedyrene. Bruk av p - stav gir økt risiko for blodpropp og skal ikke brukes av kvinner som har hatt.


ER PÅ VEI UT: P -piller i tredje og fjerdegenerasjon er på vei ut. Veldig mange unge jenter velger i dag LARC, langtidsvirkende reversibelt prevensjon. Mens p - stav opplever en stor økning blant kvinner.


Hvis du velger p -piller, p -ring eller p -plaster, kan du få utlevert inntil et halvt års forbruk av disse produktene på én gang. Er du år, betaler du 2kroner. Ved bruk av nødprevensjon kan effekten p - stav nedsettes. Enkelte mister menstruasjonen helt, mens andre kan få regelmessige blødninger med mindre. Den forebygger graviditet på samme måte som p -piller.


P stav og mensen

Den hindrer eggløsning, gjør slimhinnen i livmoren tynn og det danner seg en slimpropp ved inngangen til livmoren slik at sædcellene ikke kommer inn. Foruten fokuset som har vært over tid på bivirkninger,. De er diskrete, og bare kvinnen er klar over at hun har det. Muligheten for å bli gravid er raskt gjenopprettet etter at du slutter å bruke det.


De kan brukes mens du ammer. Ellers har jeg hatt lite bivirkninger, ingen vektkning, lite mens smerter eller. P stav pris i Norge. Normalt har en kvinne én eggløsning hver måned. P -ringen er en liten myk og elastisk ring som kvinnen selv setter inn i skjeden.


Det er ikke noe du kan gjøre selv. Implantatet skal settes inn og tas ut av helsepersonell som er kjent med prosedyrene. Bruken av p - stav har økt de siste årene, fordi langt fra å ha negative effekter tilbyr de mange fordeler: De er sikre, enkle og praktiske.


Menstruasjon og eggløsning styres dels av hormoner fra hjernen (hypothalamus og hypofysen) og dels av hormoner fra eggstokkene. Dette hindrer eggløsningen, men også andre funksjoner i kroppen. Applikatoren er designet for å gjøre det lettere å sette inn implantatet rett under huden på innsiden av overarmen din (på din ikke-dominante arm).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg