torsdag 31. august 2017

Smoothie uten yoghurt

Det er kun fantasien som setter en stopper. Bidrar med viktige næringsstoffer! Yoghurt , melk og andre meieriprodukter inneholder proteiner, kalsium, B-vitaminer, jod og fosfor. Noe av det enkleste, kjappeste, beste og sunneste du kan lage er smoothie.


Har du dessuten frukt og grønnsaker som begynner å synge på siste verset, er smoothie en ypperlig måte å få brukt dem opp.

Her er ti digge måter å bruke opp overmodne bananer. Min favorittsmoothie lages slik: pakke frosne bringebær banan ca. Målene er bare omtrentlige, jeg tilsetter juice til jeg har den konsistensen jeg ønsker.


Kjempeenkelt, og godt! Nå fikk jeg lyst på smoothie ! Del bananen i biter og ha oppi blenderen sammen med friske eller fryste jordbær og appelsinjuice. Kjør til du får en tykk smoothie og hell over i fine glass.

En smoothie uten melk kom fra Solo i år, med hundre prosent. Vil du ha tykkere konsistens? Bland ut med yoghurt , Biola eller banan. Bruk godt moden frukt, det gir mer smak og bedre konsistens.


Ikke kjør kiwi for lenge i blenderen. Hvis steinene blir knust, smaker de som pepper. Om du prøver deg uten oppskrift, så pass på ikke å bruke for mange ingredienser i en smoothie. Jeg reagerer ikke på yoghurt , og har aldri prøvd annet selv. Men juice er det jo flere som har nevnt, og det har jeg også sett i div.


Du kan jo fx prøve Meierienes Tropisk, den er fyldig og god i smaken, helt annerledes enn eple- eller appelsinjuice. Det finnes vel knapt en bedre måte, sier Eliq Maranik, smootiheekspert og forfatter av flere smoothie -bøker. Noen liker også å ha i yoghurt eller syrnet melk, fordi dette gir en litt tykkere konsistens. Uten fett i en smoothie så tas mindre plantestoffer opp i kroppen din, så derfor er det flott med litt fett fra avokado, gresk yoghurt , syrnet melk eller eggeplommer, har kostholdsekspert og lege Berit Nordstran tidligere forklart til Tara.


Ha alle ingrediensene i en blender eller food processor. Start med å ha i yoghurt og appelsinjuice, og ha deretter i frosne jordbær og bananbiter. Hell smoothien på glass og server straks!

Tilsett banan og frosne bær eller frukt. Kjør blandingen i ca. Denne næringsrike og smakfulle smoothien har ikke fått navnet frokost i ett glass uten grunn. Smoothie uten yoghurt ? Dette er en energirik frokost som gir kroppen en god start på dagen.


Glasset inneholder et fullverdig måltid med fett, karbohydrater og proteiner, som holder deg mett. Müslien gir litt tyggemotstan hvis du ikke blender den altfor hardt, forklarer juiceekspert Vibeke Blomvågnes. Alle liker smoothie.


Barn elsker smoothie.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg