fredag 4. august 2017

Fjerne gammel tapet

Norges ledende innen handel med bo- og byggevarer. Eksteriørmaling finner du på Maxbo. Maling og lakk til bruk på metall. Ja, det finner du på Maxbo. Ikke alle tapeter går det like greit og male over, så i noen tilfeller er man helt nødt til å fjerne den gamle tapeten før man enten maler veggen eller legger ny tapet.


Fjerne gammel tapet

Det aller beste er jo selvsagt å fjerne den gamle tapeten uansett, forklarer informasjonssjef hos Ifi. Men hvor lett dette lar seg gjøre, varierer veldig. Det finnes flere metoder for fjerning av tapet , men hvorvidt det blir enkelt avhenger nok litt av hva slags tapet som er brukt. Må tapetet fjernes?


Først og fremst bør du avgjøre om det er nødvendig å fjerne tapetet. Når det gjelder fjerning av gammel tapet er kanskje det første spørsmålet man bør stille seg, om det er nødvendig å fjerne tapeten ? Hvis tapeten sitter godt til underlaget kan man i de fleste tilfeller tapetsere over, men da bør man være nøye med å grunne med heftgrunn før ny tapetsering slik at den nye tapeten fester seg. En gammel tapet som slipper lett vil du mest sannsynlig kunne fjerne med en klut med vann. Du vasker hele tapetflaten godt og drar deretter av hele duken.


Fjerne gammel tapet

Fjerne tapet - Det er vanskelig å gi bort oppskriften på hvordan man fjerner gammel tapet. Det kan være veldig enkelt og ta kort tid hvis du er heldig, sier Rustenberg. Les også: N år du er ekspert på tapet og farger – da får du et hjem som dette.


Hvis du er usikker på om det er papir eller et spaltbart tapet , kan du forsøke å rive litt i et hjørne. Da merker du fort om det lar seg dele, forklarer han. Hvor mye skal vi fjerne ? Jobben deles inn i to trinn. Dra av det øverste laget. Dette trenger du til trinn 1:.


River av så mye jeg får løst, fukter med lunkent vann og skraper med metallskrape, som nevnt over. Fjern de sidste tapetrester med en bred spartel. Fej eller støvsug væggen, så den er fri for løse korn. Den ovennævnte metoder virker dog ikke, hvis du har en væg af gipsplader, så her er du nødt til at gribe det anderledes an, da du ikke kan få tapeten af, uden at det beskadiger laget under tapeten.


Her virker metoden ikke. Bestil fototapeter fra mange designere eller opprett fra ditt eget bilde! Du har kanskje gammel tapet i flere rom som du ønsker å fjerne ? Nedtaking av tapet : Slik fjerner du gammelt tapet fra veggen Du kan selv fjerne gammel tapet fra veggene. Få gode tips til nedtaking av tapet i videoen under.


Etter virketiden, rives tapetet ned i henhold til bruksanvisningen. Dampmaskin og annen bruk av mye vann for å fjerne tapet er vrient på huntonittplater. Når dette er sagt er det best å fjerne gammel tapet dersom den sitter løst nok til det.


Tekstiltapet må alltid fjernes og eneste utvei hvis det ikke går, er å sparkle hele veggen. Vær også oppmerksom på blærer i gammel tapet. Disse må rives opp, sparkles og pusses. Fjern gammelt tapet : Tapetopbløderen laver arbejdet for dig.


Fjerne gammel tapet

Tapetopbløder er en væske, som tilsættes van og som du smører på det gamle tapet med en rulle eller stor pensel. Herefter venter du, til den er trængt ind gennem det gamle tapet og har opløst klistret. Så er det forholdsvis let at skrabe det gamle tapet af med en spartel. Hvis du skal fjerne tapeter, kan det lett bli mye rot, vannsøl samt tapet - og limrester.


Det er en god idé å bruke en polytenduk eller en presenning for å hindre vannskader. Plasser skap og andre møbler midt i rommet, ta på deg noe gamle klær, og sørg for å ha en solid gardintrapp. Du må bruke nesten dobbelt så mye lim som når du legger tapet. Limet skal jo glatte ut ujevnehetene bak, sier malingsansvarlig Roar Stenvik på Maxbo Sinsen.


Han understreker også viktigheten av å bruke det riktige limet, som er mye mer tyktflytende og bygger mer enn vanlig vegglim. Bruker du feil lim, vil strukturen under komme til syne. Gammel tapet , og ofte mange lag uden på hinanden, er ikke noget særsyn. Problemet er at samlinger og andre ujævnheder er meget vanskelige at skjule, og føres derfor direkte igennem den nye overflade til stor ærgelse og irritation.


Heldigvis er det ikke svært at fjerne gamle tapeter eller hessian.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg