mandag 7. august 2017

Bivirkninger mmr vaksine

Barnet får tilbud om MMR - vaksine mot meslinger, kusma og røde hunder når det er måneder og på 6. Når får barnet MMR - vaksine ? Hos små barn kan raskt stigende feber føre til feberkramper. MMR - vaksine er ikke årsak til kramper via noen annen mekanisme enn feberutløste kramper. Andre bivirkninger til MMR - vaksine.


Risiko for bivirkninger.

Barn kan få feber av vaksinen. Enkelte barn kan bli irritable, få litt hudutslett eller få hovne lymfekjertler. Et lite antall barn kan få krampeanfall. En rekke studier konkluderer med at – av alle småbarn får feber etter MMR - vaksine.


Lette infeksjoner med feber er imidlertid meget vanlig i annet leveår, også hos dem som ikke blir vaksinert. I en finsk tvillingundersøkelse fikk den ene tvillingen MMR - vaksine og den andre placebo. Foreldrene førte bivirkningsdagbok for begge.


Har deres barn fått bivirkninger av MMR -vaksina? Her er det ganske høy feber.

Får den ikke under grader, selv med 2mg paracet (han er over kg). Ellers han han noen røde prikker og noe utslett på kroppen. Bittelitt snørrete og hoster litt. Alt begynte akkurat en uke etter vaksineringa. Navnet kommer av de engelske navnene på sykdommene: Mumps, measles og rubella.


MMR -vaksinen er en immuniserende vaksine mot kusma, meslinger og røde hunder. For levende vaksiner som BCG, MMR , gulfeber og vannkoppevaksine kan bivirkninger som feber og sykdomsfølelse oppstå 5-dager etter vaksinering. Kontakt oss om du har spørsmål om vaksinebivirkninger. Kontakt fastlegen eller en annen helsearbeider hvis du har spørsmål angående innholdet i en spesifikk vaksine. MMR - vaksine ( vaksine mot meslinger, kusma og røde hunder) er en levende, svekket virusvaksine.


Bivirkninger : Det har vært en omfattende diskusjon om bivirkninger etter MMR. Alvorlige bivirkninger er svært sjeldne, og vaksinen regnes som trygg. Det er vanlig for barn å få lett feber cirka en uke etter vaksinasjon.


Meslingevaksinen er en levende vaksine og skal ikke gis til immunsvekkede eller gravide. Vaksinen kan ikke utløse autisme. LES OGSÅ: Derfor bør menn ta HPV- vaksine Bivirkningene går fort over.


De fleste bivirkninger av HPV-vaksinen går over i løpet av noen timer eller få dager. Det er sjelden noen har reaksjoner på en vaksine som varer i mer enn en uke. Det ble meldt inn flere alvorlige bivirkninger av HPV-vaksinen i fjor enn tidligere år.

VG sitt tall er altså antall personer som har innrapportert bivirkninger , mens Dagbladet velger å fokusere på det totale antallet bivirkninger innrapportert. En person kan rapportere om rennende øyne, svimmelhet, vondt i stikksted og kvalme, og da har man fire bivirkninger som ofte henger sammen, men fortsatt bare én person.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg