fredag 16. oktober 2015

Kvalme graviditet

Finn kvalme graviditet hvis du ser nå. Noen få kvinner er fortsatt kvalme etter ukers graviditet. Kvalmen er sjelden farlig for deg eller barnet. Selv om du kaster opp to eller tre ganger daglig, beholder du vanligvis noe mat i kroppen. Dersom du ikke greier å få i deg mat eller drikke på mer enn ett døgn og føler deg svimmel og slapp, bør du kontakte lege.


Det kalles gjerne morgenkvalme, men for enkelte kan kvalmen vedvare utover dagen.

Kvalme og oppkast har ingen skadelige effekter for fosteret, men påvirker livskvaliteten til den gravide. Les mer om svangerskapskvalme her. Etter to uker av svangerskapet rapporterte prosent av kvinnene om kvalme uten oppkast, mens prosent opplevde begge deler. Hva er årsaken til kvalme ? Du kan få kvalme på grunn av: reisesyke og svimmelhet. Morgenkvalmen plejer at være et tegn på en sund graviditet.


Men hvis du ikke har kvalme , betyder det ikke, at der er noget galt med dig eller barnet. Der tales så meget om kvalme , at du måske forventer at få det, men der er mange, som helt slipper eller måske bare føler det nogle uger i den tidlige graviditet.

Kvalme er ledsaget av dårlig matlyst og ofte fulgt av brekninger. I tillegg til kvalme og oppkast er symptomene ømfintlighet i abdominalmuskulaturen på grunn av oppkast, svimmelhet i oppreist stilling og symptomer på dehydrering. De viktigste objektive funn er tegn på dehydrering og vekttap.


Brekningene fører til en metabolsk alkalose, som blir renalt kompensert. Det skulle tåle å vente et par uker. Antar graviditet er utelukket.


La oss se litt på årsaker til kvalme : Årsaker til kvalme Infeksjoner. Det vanligste er virusinfeksjoner som Noro- eller Rotavirus, eventuell matforgiftning. Hvis du har haft kvalme i en tidligere graviditet , er risikoen for kvalme i den næste graviditet større. Graviditeter med mere end et foster, fx tvillingegraviditeter, giver større risiko for kvalme. Er graviditetskvalme arveligt?


En norsk undersøgelse har vist, at du har en højere risiko for svær graviditetskvalme, hvis din mor havde det. Kvalme i tidligere svangerskap gir noe økt risiko for slike plager i et nytt svangerskap. Arv synes å spille en rolle. Det er usikkert om psykiske faktorer kan ha en betydning, men det er mer sannsynlig at eventuelle psykiske plager er en følge av enn en årsak til kvalmen.


Urter og homøopatisk behandling. Men det finnes også urter som ikke skal tas under graviditeten , som faktisk kan sette igang fødsel. Så konferer alltid med fagperson før du tar dem.

Fotsoneterapi - Øreakupunktur - Vitamin B 12. Snakk med lege om dosering. Urtete kan virke kvalme -hemmende. Et annet klassisk symptom på graviditet er kvalme. Dessverre oppstår den ikke bare på morgenen, men kan komme når som helst på dagen.


Rundt av gravide opplever kvalme i løpet av graviditeten. Symptomene starter oftest i 4. I noen tilfeller blir plagene relater til kvalme og oppkast så alvorlig at de omtales som sykelig svangerskapskvalme (hyperemesis gravidarum). De fleste oplever kvalme og opkastninger i større eller mindre grad i løbet af deres graviditet.


Her kan du få nogle tips og tricks til, hvordan du kan mildne kvalmen. Du får også indsigt i, hvornår morgenkvalme og opkastninger kan give grund til at kontakte lægen. Her finner du informasjon om graviditeten uke for uke, svangerskapskontrollene, vanlige plager og hva du bør passe på som gravid.


Mest kjent er kvalme ved smittsomme mage-tarmkatarrer (omgangssyke), forgiftninger (alkohol, nikotin), reisesyke og graviditet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg