torsdag 22. oktober 2015

Hvordan unngå fett hår

Blant annet så skal mat med mye vitamin B (fisk, grønnsaker, osv.) være fint for fett hår. Det er IKKE sånn at når du spiser dette, så vil håret automatisk bli mindre fett , men den kan potensielt hjelpe over tid. I tillegg sies det at mye sukker ikke er fordelaktig for fett hår , men altfor mye sukker er jo ikke bra for oss uansett. Du bør ikke vaske håret for ofte.


Det er flere ulike faktorer som kan gjøre at et hår blir fort fett. For eksempel overproduksjon av talg, feil bruk av produkter,bruk av for mye hårprodukter, feil kosthol hormonelle forandringer eller kanskje medisiner, sier frisøren.

Det er også andre ting du kan gjøre for å bevare følelsen av rent hår. Her er fire av dem. Unngå å dra oljen nedover. Oljen setter seg i hodebunnen, men om du for eksempel børster håret ofte, drar du oljen utover, fra røttene til lengden, og dette vil selvfølgelig gjøre at håret ser mer fett ut. Hvis du har fett hår som henger ned langs pannen eller på siden av hodet kan det føre til dannelse av akne.


Til slutt vil håret slites ut i større grad og det kan gi langsiktige konsekvenser. Du vil kanskje måtte klippe deg kort når du kommer litt opp i årene fordi du ikke har vært god nok til å unngå fett hår. Hvordan unngå fett hår og irritert hodebunn?

Fett hår kan være litt av et mareritt, er du ikke enig? Du må konstant minne deg selv på å ikke ta for mye i håret , du irriterer deg over produktrester og flass i hodebunnen, og kanskje du til og med er blitt nødt til å innføre en fast rutine på hårvaskingen for å holde det i sjakk. Da blir håret fort fett.


Hårbørsten din er full av hår. Det samler seg både produktrester og fett fra hodebunnen i hårbørsten, og en urenset børste kan gjøre at håret blir raskere fett. Rester fra produktene du bruker og fett fra hodebunnen overføres først fra håret til børsten og deretter tilbake til håret.


Medikamenter og dårlig kosthold kan også medvirke til fett hår. Man kan få fett hår av noen medikamenter eller hudsykdommer, men da burde man snakke med legen, ikke frisøren, sier Vonkunz Brun. Se hvordan du bør gre håret for å unngå at det blir fett. Finn riktig produkt.


Så hva kan man gjøre for å bli kvitt dette irriterende. Håret mitt blir alltid så innmari fett etter jeg retter det ut. Selv når det er nyvasket. Noen som har tips til hvordan unngå at det blir fett ? Dersom du har mye fett hår kan dette være riktig. Du drar da med deg fett fra hodebunnen ut i håret.


Husk at det ikke er håret i seg selv som er fett , men overproduksjon av talg i hodebunnen, sier han. Du tar ikke av deg lua.

Mange bruker ofte lue eller caps, noe som er forståelig nå på vinteren. Hvis du har et litt større problem med fett hår så kan en spesial kur i salongen være å anbefale som et tillegg, sier Auster. Slik kan du unngå inngrodde hår. Inngrodde hår er hår som er fjernet og vokser tilbake under huden. Når dette skjer, forårsaker det vanligvis svak smerte og betennelse.


Det vil også vises hevelse der hårsekken er. Det har lenge vært en myte at man helst skal unngå balsam ned i hodebunnen for å slippe unna fett hår , men dette stemmer ikke. Så lenge du skyller nøye ut etterpå, er det kun positive virkninger ved å gi hodebunnen en runde med den fuktgivende balsamen. Hun spurte en frisr om hvordan hun kunne kvitte seg med det, og frisren sa hun skulle.


Fett hr - Et kjerringrd Plages du av fett hr, kan det lnne seg erstatte sjampoen med ren. I neste del går vi over til selve hovedtemaet i denne artikkelen - nemlig tynt hår. Mange tror at for å fikse fett hår , må du bruke den høyeste styrken rensing sjampo tilgjengelig.


Generelt, dette er ikke sant for de fleste med fett hår , og kan faktisk føre til at håret til å bli enda verre kort tid etter rensing. Spørsmålet man da gjerne stiller seg er rett og slett hvordan man forbrenner fett fortest mulig hvis man ser på forbrenningen isolert sett og ikke kostholdet. Vi har tatt dette som et utgangspunkt og har undersøkt hvilke råd som gis for maksimal fettforbrenning og tilhørende vektnedgang. Talg fra hodebunnen har som oppgave å gi fuktighet, og når hodebunnen produserer for mye, blir altså håret fett.


Volumsjampo vasker håret rent, uten å tilsette noe som kan øke problemet. Lise forteller at hvis håret ditt er ekstra fett , så er det lurt å fordele sjampo i hendene og så massere det i hodebunnen før du tar i vann. Håret beskytter hodebunnen mot solens stråler og bidrar til å regulere hodets temperatur. For mange betyr håret også noe for identitet, utseende og hvordan man oppfattes av andre. Noen har tykt og langt hår , andre har tynt og kort hår.


Og opplever du hårtap eller tynnere hår , kan dette ha en stor innvirkning på livskvaliteten. Heldigvis finnes det mye man kan gjøre for blant annet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg