onsdag 21. oktober 2015

Femte barnesykdom symptomer

Hva er den femte barnesykdom ? Erythema infectiosum er en virussykdom med utslett, forårsaket av et parvovirus B19. Sykdommen opptrer ofte som små epidemier, særlig vinter og vår. Den forekommer hyppigst hos barn i aldersgruppen 5-år, men den kan ses hos personer i alle aldre.


Tilstanden er svært vanlig.

Den femte barnesykdommen heter på det medisinske fagspråket erythema infectiosum, og er en vanlig barnesykdom som gir utslett. Viruset skyldes et Parvovirus og smitter via dråper som oppstår i luften ved hosting og nysing, sier fastlege Kari Løvendahl Mogstad ved Munkholmen legesenter og gründer i firmaet Lykkelig som Liten. Femte barnesykdom begynner med at du får lette influensalignende symptomer. Deretter får du et utslett, som begynner på kinnene. Utslettet brer seg i løpet av et par dager til armenes strekkesider, rumpen og lårene.


Spesielt voksne kan få hovne ledd og leddsmerter. Synes både på kinn, nese, armer, lår og bakende.

Kan vare i opp til dager og men gir sjelden feber. Rammer spesielt 4-12-åringer. Behandling Kan ikke behandles, men går over av seg selv. Men den forekommer også av og til i alle aldre.


Den sjette barnesykdommen skyldes et herpesvirus - vanligvis humant herpesvirus (HHV-6), noen ganger HHV-7. Praktisk otoskop for hjemmebruk. Lar deg lyse og se inn i ørene.


Normalt varer sykdommen i 5-dager og forekommer stort sett hos små barn. Hos noen er sykdommen helt uten symptomer. LES PÅ MAMMANETT: Gravid uke for uke. Farlig for gravide.


Barn skal i løpet av sine første leveår smittes av en rekke sykdommer, deriblant den femte barnesykdom. Gjennomgått infeksjon gir livsvarig immunitet. Dette er stort sett en helt ufarlig sykdom, men smitte under svangerskap kan ha alvorlige konsekvenser for fosteret.


Kalles også den femte barnesykdom. Forårsakes av parvovirus B19.

Inkubasjonstid 1–uker. Affiserer hovedsakelig barn i (før)skolealder, ofte asymptomatisk forløp. Intrauterin infeksjon kan føre til spontanabort eller fosterskade. Femte sykdom er en viral sykdom forårsaket av parvovirus B19. Symptomer ved femte barnesykdom.


Den gir et typisk utslett uten samtidig feber eller påvirkning av allmenntilstanden. Det hele begynner ca uke etter smitte og varer i 2-dager.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg