torsdag 15. oktober 2015

Bilstol på fly

Fly billig overalt og spar penger på flyreiser. Finn den beste løsningen! Vi gir deg gode råd til hvilken bilstol du bør velge! Se vårt store utvalg her. Barnas Hus selger bilstoler for barn fra nyfødt og opptil ca 10-årsalder.


Vær oppmerksom på at det kan være noen begrensninger på grunn av forskjellen på setebredden i forskjellige fly (som beskrevet i tabellen under). Barneseter som er godkjent av en stat som er medlem av Joint Aviation Authorities (JAA), Federal Aviation Administration (FAA) eller Transport Canada, og som utelukkende er produsert for bruk om bord i fly og merket for dette. BILSTOL PÅ FLY Kan vi ta med oss barnesetet inn i kabinen på flyet? Sikkerhet er like viktig på reise som hjemme, og norske foreldre ønsker ikke å fire på sikkerheten når de skal ut på tur.


På flyreiser har det vært vanlig at barn under to år sitter på foreldrenes fang. Dessverre er det ikke uproblematisk å ta med egen bilstol når du skal ut å fly , særlig ikke siden det er så viktig å unngå at setet blir utsatt for harde støt. Sender du barnesetet som bagasje på flyet, kan ikke flyselskapet garantere at setet blir sendt forsvarlig, sier Zickfeldt.


Bilstol på fly

Stol i neste gruppe kan være Britaxx two way, men den er ikke så veldig egnet for en på mnd. Husk at dere må bestille eget sete til babyen hvis dere skal ha med bilstol. Sjekk gruppa bilstoler på facebook, der er litt info om dette med bilstol på fly Anonymkode: a0f4a.


Bilstol på fly Den eneste måten å sikre barnet ditt på flyturen (turbulens, nødlanding og andre uforutsette hendelser) er ved bruk av bilstol. Mange bilstoler kan brukes på fly. Ved å bruke bilstolen på flyet slipper man også å sende bilstolen som bagasje, noe som kan skade bilstolen. Hun anbefaler å ha med egen bilstol , eller en CARES-sele når man flyr med barn. Hvis man velger å ta med bilstol på flyvningen, må man betale for eget sete til barnet.


Bilstol på fly

Dette gjelder barn i alderen null til to år. Barn over to år må uansett ha eget sete. BarnOmbord anbefaler å ta med egen bilstol når man skal fly med barn. Fullverdig erstatning for bilstol ombord i fly. Kommer i en liten pose, veier 5gram, og får lett plass i vesken.


Meget enkel å bruke. Anvisning følger med. Barnet sitter godt spent fast, og vil derfor sitte mer i ro, på lik linje med en bilstol med fempunkssele. Behagelig for småbarnsforeldre :-) Sikkerhet og beskyttelse ved en.


Bilstol på fly

Men det bør de ikke gjøre. Små barn skal ikke sitte på fanget i fly , mener sikkerhetseksperter. Og joda, de mener det samme som Norwegian på dette.


Så her fikk jeg hele ulike svar på spørsmål. Det er ikke rart at det råder enormt med forvirring angående dette vel? Når man leser mer om bilstol ombord i fly på SAS´ sider, sitter jeg fortsatt igjen med like mange spørsmål. Vi har tre små barn, og flyr relativt hyppig.


Derfor er vi nok også godt over snittet opptatte av sikring av barn i fly. Vi kjøper alltid egne seter til barna – fordi vi synes sikringen med den loop’en man får utdelt er skummel og ser på det å sikre barna på fly som like viktig som å sikre de i bil. Kjøp bilstol hos Babyshop. Søk flybilletter fra 9reisesider.


Skandinavias Beste Reisenettsted! Har heller aldri sett noen med bilstol på fly. Synes dette høres veldig overdrevent ut. Bruker de bilstol på fly ? Nå har jeg hørt det også. Forresten aldri sett det.


Bilstol på fly

Og jeg flyr ca annenhver mnd. Dette står det på hjemmesiden til SAS: En voksen kan maksimum ha med seg to barn under år. Det ene av barna må sitte i godkjent bilsete og man må i dette tilfellet betale for én barnebillett. Nettopp kjøpt bilstol selv, og måtte ha et som er godkjent til bruk i fly.


Dette er et bilsete for de minste, og er dermed bakovervendt. Regner med et bakovervendt sete for litt større barn heller ikke er noe problem, men det går kanskje an å kontakte flyselskapet for å høre angående eventuelle mål på setene, bredde for eksempel. Reisende med barn på fly blir ofte prioritert. Hvis det er et ledig sete på flyet, prøver vi å gi det til de som reiser med spedbarn, så de får litt bedre plass. Da kan de gjerne også plassere barnet i bilstol i setet, hvis de har det med.


Da vi hadde med baby bilstol når vi skulle reise med sas og widerøe fikk vi beskjed ved innsjekk at den fikk plass i bagasjehyllen, men det får den altså ikke plass til. Heldigvis for oss var det ledige seter på flyet så vi fikk ha den med inn i kabinen. Vet ikke om jeg hadde turt og ta sjansen på å sende den som spesialbagasje. Være godkjent for bruk om bord på fly som følger: Europeisk bilsete– setet må ha CE-merke og påtrykt tekst Godkjent for bruk på fly (Certified for use on aircraft).


Bilsete fra USA – setet må ha et FAA-merke og påtrykt tekst Certified for use on aircraft. Når du gjør deg klar til turen, må du passe på vekt og størrelse på bagasjen din. Hvert enkelt kolli må ikke veie mer enn kg eller mindre enn kg.


Bagasjen din må ikke veie mer enn kg til sammen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg