fredag 4. september 2015

Turte i blåfjell

Idé og manus var av Gudny Ingebjørg Hagen, musikken var av Geir Bøhren og Bent Åseru regi for fjernsynet var ved Torunn Calmeyer Ringen, kostymene ved Gerd Johnsrud og scenografien ved Aili Strømsted. Det er ingen tvil om at denne populære juleforestillingen sprer en hel masse glede og stemning. Turte er hovedpersonen i serien. I år spiller hun Blåmor. Krekling er navnet på førskolegruppa og.


I mange hundre år har de laget den blå timen i desenber og.

Hun spiller Myra, en av de eldre blånissene i Blåfjell. Se hele den flotte serien fordelt på 3. Dette er historien om da blånissene oppdaget at det var kommet en rødnisse inn i fjellet. Blåfjell barnehage- Et godt sted å være, leke og lære.


Da blir det oppstandelse, for rødnisser er nemlig strengt forbudt hos de blå! Posten forteller at Henki Kolstad gjorde den vennlige og tubaspillende skomakeren. Ja, kanskje Mamsen og Lillegutt også dukker opp…. Foreldrene er Blåmor og Blåfar Blåværshule, denne familien har ansvaret for å lage den blå timen.


Den eneste timen i døgnet hvor blånissene kan være utendørs.

Endelig kommer teaterforestillingen til Moss. Og selvsagt dukker Mamsen og Lillegutt opp også. Margrethe Røed Tidligere frilansskuespiller.


Men i år er skjer det noe rart i Blåfjell. Noen tømmer søppel i fjellet, og nøkkelen til Kvisthulen har forsvunnet! Og hvorfor oppfører gamle Erke seg så underlig? I teaterforestilling får du svar!


Blåne og Ekko-Ekko er navnene på småbarns avdelingene, og de har plass til barn hver. Created by Gudny Hagen. With Suzanne Paalgar Tone Danielsen, Paul-Ottar Haga, Mikkel Gaup. Det nærmer seg jul, og Kåre har julegaveverksted med Marta og Mikkel.


Historien er fragmentert og kan virke forvirrende om man ikke kjenner tv. Leter etter et sitat fra jul i blåfjell som dukket opp i en diskusjon på jobb. Husker bare at det begynner med ja ja, Tror det er noe lignende dette: i dag er i dag og i morgen er i morgen men tror ikke det er det hun sier.


Jul i Blfjell - Video - NRK 11. Også i år skal den gjøre sitt for å korte ned ventetiden fram til julaften. For at Blåmor og Blåfar skal forstå at alle luefarger er like fine, ber Dronning Fjellrose dem om å lage en ny farge til dronningkappen hennes, samme farge som bergkrystallen hun har i kronen sin.


Handling: Blånissene har mye å gjøre fram til Julenatten. Hver dag skal de lage Den Blå Timen, og de skal passe på at fjellet er rent og pent og har det godt.

Blånissene kan bare forlate fjellet når det åpner seg i blåtimen og når den er over, lukker fjellet seg. Er ikke lenger å finne i NRKs nett-tv.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg