tirsdag 22. september 2015

Rastløse ben

En halv million nordmenn kan være plaget av rastløse bein. Men mange har ikke fått diagnosen. De ferskeste innenriksnyhetene. Hold deg oppdatert med ABC Nyheter.


Det kjennes ut som om noen holder deg fast og kiler deg, eller som om musklene trekker seg sammen, sier Dagrun Fikkan Slørdal. Hun har rastløse bein, en tilstand som gir et påtrengende behov for å bevege på seg, og som gjør at hun sjelden får nok søvn og hvile.

Restless legs syndrome (RLS), eller rastløse ben , er en nevrologisk lidelse preget av kriblende, maurende, eller andre ubehagelige følelser i bena og en ukontrollerbar, og noen ganger overveldende, trang til å bevege på dem. Foreningen rastløse bein er en uavhengig organisasjon for alle som berøres av rastløse bein. Alle som støtter Frbs formål, har rett til å bli medlem. Foreningen skal spre kunnskap om Restless Legs-syndrom (RLS) og dens behandling, slik at foreningens medlemmer og andre med RLS oppnår symptomlindring og økt livskvalitet. Nevrologen mener rastløse ben kan være en betydelig årsak til søvnproblemer.


Når man oppsøker lege på grunn av søvnproblemer, tenker mange leger at problemene har psykiske årsaker, men det er viktig å huske på at det finnes mange ikke-psykiske årsaker til søvnproblemer også. En nylig publisert tvillingstudie viste at av tvillingparene var konkordante for rastløse bein. I minst en tredel av de familiære tilfellene er det en tendens til autosomal dominant arvegang ( 1 14).

Det er nok et vanligere problem enn mange tror. Rastløse ben har mye til felles med leggkramper, men kan fint forekomme uten kramper. Syndromet kjennetegnes ved en ubehagelig, kriblende følelse i leggene, og en uimotståelig trang til å røre på beina. Urolige ben - kjerringråd. Det er en veldig vanlig men også ukjent sykdom.


Dette skjer ofte når man legger seg. Det er ingen direkte undersøkelse som kan påvise at man har sykdommen. Ny medisin mot urolige ben. I april godkjente EU-kommisjonen legemiddelet Sifrol for behandling av disse plagene.


Kribling i leggene eller rastløse ben er en kjent problemstilling og tilstanden er nok vanligere enn folk tror. Ingen stjernevurderinger enda. Ny Behandling av Rastløse Bein Syndrom mer Effektiv enn Medikamenter! Et alternativ til medikamenter, piller og medisiner kan være framtiden i behandling av Rastløse Bein Syndrom – hvertfall for de som ikke ønsker eller kan ta medikamenter grunnet bivirkninger. En vanlig årsak til søvnmangel er rastløse ben.


Hos Sandvika Nevrosenter har vi opparbeidet oss erfaring i diagnostikk og behandling. Slik kan du bli bedre. Nevrolog mener restless legs syndrome er en folkesykdom som ikke blir tatt på alvor.

Disse retningslinjene åpner i noe større grad for at alfa-2-delta-kalsiumkanalligander som gabapentin også kan benyttes som førstevalgsmidler. Restless legs syndrome (RLS) eller rastløse ben (også kalt urolige ben og Willis–Ekboms syndrom), er en tilstand som karakteriseres av en kroppslig irritabilitet som fører til en uimotståelig trang til å bevege lemmene. Jeg har rastløse ben.


Det er fra lårene og ned og som regel et ben av gangen. Har også forsøkt Magnesium og har nå kjøpt Drillo massasjeplate for ben. Dopaminnivåene er lavest om kvelden og natten, og det er gjerne da rastløsheten i bena oppstår, sier Kinge.


Mange kvinner har lave jerndepoter og rastløse ben under svangerskapet. Da er det lurt å ta tilskudd.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg