fredag 4. september 2015

Gravid uke 26

UKENS PAPPATIPS: Ikke bli fornærmet om din kjære ikke har lyst til å dra på slektstreff med hele familien din, eller holde ut til langt etter midnatt på fest med vennegjengen. Ha respekt for at hun er sliten og trenger ro. Se video om hvordan det er å være gravid i uke her.


Om barnet: Reagerer på lys. I begynnelsen av denne uken er fosteret uker gammelt. Hjernebølger aktiviserer hørsels- og synssystemene, og buklene utenpå hjernen (hjernevindingene) utvikles gradvis fra nå av.

Gravid uke : Søvnmønsteret dannes hos babyen. Babyen begynner nå å ha sitt eget sovemønster. Når du er gravid i uke kjenner du sikkert smerter i korsryggen.


I uke åpner barnet øynene, men utsikten inne i magen er begrenset. Alt om graviditeten i uke 26. Fosteret er nå uker gammelt. I uke er fosterets utseende omtrent slik som det vil være ved fødselen, bortsett fra at den lille naturligvis er både mindre og tynnere. GRAVID UKE : Måling av livmor gjøres på kontroll for å se at fosteret vokser normalt.


Melkekjertlene begynner å aktiviseres allerede tidlig i svangerskapet, og det startes produksjon av råmelk (colostrum).

Ved uke av svangerskapet har kvinnen allerede tilpasset seg forandringer i kroppen ettersom babyen vokser. Moren skal vite at endringer blir akselerert i den siste innspurten fordi babyen forbereder seg på fødselen. Dette kan du forvente Barnet i 26. Pustetrening Denne uken åpnes barnets nesebor slik at det kan begynne å øve seg på å puste med musklene og lungene. Alle pasientinformasjonene er basert på artikler skrevet for leger i Norsk Elektronisk Legehåndbok (NEL) og forfattet av NEL-redaksjonens leger, med mindre annet er oppgitt.


Fødselsforberedende kurs. Mange førstegangsfødende velger å gå på fødselsforberedende kurs. Der får du blant annet høre mer om fødselen, hva du kan forvente når du kommer til sykehuset, hvilke typer smertestillende midler du eventuelt kan velge, og ofte får du også se en video av en fødsel. Frem til nå har barnets hjerne sett helt glatt ut.


Nå danner hjernen de karakteristiske sporene og fordypningene for å få plass til alle nervecellene. Vi vet også med sikkerhet at barnet nå reagerer på lys. Barnet holder faktisk hendene opp foran øynene når lyset treffer dem. Barnet sover nå i lengre, sammenhengende perioder, noen ganger samtidig som deg.


Dersom barnet ble født nå. I følge appen min er jeg nå i sjette kalendermåne og graviditetsmåned! I uke tok jeg en blodprøve hos legen, for å få svar på hvilken blodtype babyen har.


Viktig å drikke masse vann, bevege seg mye på flyet, og bruke støtestrømper. Og husk å sjekke reglene flyselskapet har for å ta med gravide , disse varierer veldig.

Det gikk helt fint her. Ta også med terminbekreftelse og papirer på engelsk, så du ikke risikerer å blie stoppet. Vi bryr oss om ditt personvern. Du er nå i svangerkspsuke , og fosteret er uker. KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data.


Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre. Gikk opp totalt 12kg akkurat, hadde ikke hatt noe vondt av å gå opp mer. Fikk tilbake vekten min gjennom de første ammemånedene, mistet 8kg den første uken etter fødsel. Uke begynner mandag 22.


Se det aktuelle ukenummeret og oversett mellom ukenumre og datoer på Ukenr.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg