mandag 14. september 2015

Lavt stoffskifte forum

Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Stort utvalg av helserelaterte hjemmetester. Rask levering rett hjem i postkassen.


Ikke bare de som legen selv foretrekker, enten legens valg er selvoppfattet som objektiv og basert på objektiv kunnskap, eller om legen ikke kan frigjøre seg fra påvirkningen av de mentorer og undervisere som opplærte legen i medisin. Sykdommer og tilstander som utvikles PÅ GRUNN AV.

Lavt stoffskifte , hypothyreose, innebærer at skjoldbruskkjertelen thyroidea danner for lite stoffskiftehormon. Dette hormonet heter thyroxin. Skjoldbruskkjertelen sitter på halsen.


Den kan gi en rekke symptomer. Nyfødte testes for lavt stoffskifte i Norge. Her kan du lese mer utfyllende om lavt stoffskifte (hypotyreose).


Målet med behandlingen er å fjerne symptomer og plager.

Kjertelen er blant annet av stor betydning når det gjelder vektendring. Hei jeg er en jente på år som har lavt stoffskifte men på de siste prøvene viste den bedre stoffskifte. Men hvor lenge skal en ta medisinen da tar Levaxin, er det håp at man kan slutte med medisinene ? Vil man etterhvert som stoffskifte blir bedre gå litt ned i kg eller må man slite med de eks. Da jeg ble dårlig gikk jeg ned i vekt, og jeg var ikke kraftig i utgangspunktet (høy, ca kg.) Har en først fått påvist lavt stoffskifte er det vanligste at man må belage seg på å ta tabletter resten av livet. Jeg kom over denne tråden da jeg søkte på lavt stoffskifte.


Jeg fikk beskjed av legen min i dag over telfon at jeg har lavt stoffskifte. Desverre var det vanskelig å forklare over telefon hva dette er og hva det fører til, så jeg søkte litt rundt på nettet, og jeg må si jeg blir lit urolig når jeg leser om det. Jeg har kronisk lavt stoffskifte , så for meg blir det veldig lavt under svangerskap.


Noen har kun lavt stoffskifte under graviditet og blir bra igjen etterpå. Noen får det kronisk i etterkant av svangerskap. Bra du blir fulgt opp tidlig, hvis det er blitt lavt er det veldig viktig for baby at du får dekt evt.


Enkelte kan få redusert førlighet og prikninger i armer og ben. Forstoppelse og oppblåsthet kan utvikle seg i forløpet. Lav blodprosent kan føre til blekhet og slapphet.

Struma kan ramme pasienter med lavt stoffskifte. Stoffskifteforbundet er en frivillig interesseorganisasjon for personer med sykdommer i skjoldbruskkjertelen og deres nærmeste. Ved denne tilstanden har ikke pasienten symptomer på lavt stoffskifte , men det kan tenkes at tilstanden er en forløper til lavt stoffskifte. Hvis en slik pasient etterhvert får symptomer, vil nok de fleste leger forsøke å behandle dette som ved lavt stoffskifte , men da er effekten av behandlingen mer usikker, sier Johannessen. Det kan i mange tilfeller være en sammensatt diagnose å få og som krever GOD oppfølging.


Jeg fikk diagnosen lavt stoffskifte i fjor og jeg blir fortere sliten var på skirenn i helga og gikk 1km og nå er jeg sliten orker ikke så mye som før. Jeg går på Levaxin har øket dosen i samråd med lege men, jeg merker ingen bedring. Frustrerende å plutselig få en slik sykdom.


Jeg har mange symptomer på lavt stoffskifte , men prøvene mine er i normalområdet. TSH og Fritt tyroksin 10. For to år siden var verdiene på og 10. Formen min er for tiden helt elendig, og jeg bruker enormt mye motivasjon og energi bare på noe enkelt som å handle mat.


Denne tilstanden kjennetegnes ved at man føler seg trøtt, sliten og slapp, mister hår, og at man også opplever vektoppgang og fedme. Viktig for deg å bli ekspert på egen kropp! Det er ikke farlig, men burde følges med på. Hvordan dette er med lavt stoffskifte utviklet under svangerskapet er jeg usikker på, men målet med verdiene bør være det samme.


Mangel på tyroksin gir mangeartede symptomer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg